John Travolta (legutóbbi filmjei a cikkünk galériájában) megosztotta, hogy a halálközeli élménye ihlette új filmjét, a Frederick Forsyth novellája alapján készült The Shepherdöt. 

A londoni közönség előtt Travolta elmesélte azt a megrázó esetet, amikor egy Washington D.C. feletti repülőgépen teljes elektromos meghibásodás történt, és családjával a fedélzeten azt hitte, hogy meg fognak halni.

"Tudtam, milyen érzés, amikor teljesen biztosra veszed, hogy meg fogsz halni, mert volt két jó sugárhajtóművem, de nem voltak műszereim, nem volt áram, semmi" - idézte a színész a BBC.

"A családom a fedélzeten volt, és azt mondtam: 'Ez az, nem tudom elhinni, hogy ezen a repülőgépben fogok meghalni'. És akkor, mintha csoda történt volna, alacsonyabbra ereszkedtünk, megláttam a Washington DC emlékművet, és azonosítottam, hogy a washingtoni nemzeti repülőtér közvetlenül mellette van, és leszálltunk. Szóval olvasom ezt a könyvet, és azt mondom: "Ezt átéltem"."

Ez a személyes élmény újra a felszínre tört, amikor Forsyth könyvét olvasta. Travolta harminc éve törekedett arra, hogy filmre adaptálja a könyvet, eredetileg a fiatal pilóta szerepét szerette volna eljátszani, de végül a pásztor szerepét alakította.

A film várhatóan itthon a Disney+-on lesz látható.

dráma | rövidfilm | thriller

Karácsony este egy hazafelé tartó vadászpilóta eltéved a repülés közepén a víz felett, és csodára van szüksége a biztonságos leszálláshoz. több»