Hány közös filmje van valójában Robert De Nirónak és Al Pacinónak?

Ha a hollywoodi nagy öregeket említjük, akkor idővel kétségtelenül szóba kerül Robert De Niro és Al Pacino neve is. A két színészt szokás párosként említeni, hiszen karrierjük egyik legnagyobb sikerét közös filmjükkel érték el. Ez volt az 1974-es A keresztapa II. De valójában hány közös filmjük is volt nekik az elmúlt fél évszázad során?

A A keresztapa II-ben Robert De Niro nem túl hálás feladatot kapott, neki kellett eljátszania Vito Corleonét, akit a kultikus trilógia első részében Marlon Brando tett felejthetetlen karakterré. Robert De Niro a fiatal Vito Corleonét keltette életre, és maximálisan felnőtt a feladathoz. Ám karaktere korából adódóan hiába szerepelt együtt a filmben Al Pacino és ő, közös jelenetük nem lehetett, hiszen karaktereik időben távol álltak egymástól.

Az első olyan filmre, amelyben nem csak mindketten szerepeltek, de közös jelenetük is volt, egészen 1995-ig kellett várnia a rajongóknak. Ez volt a Szemtől szemben, amelyben egyikük egy nyomozót, a másik pedig egy rablót alakít. Mindketten vérbeli profik a maguk területén, ezért idővel tisztelet és barátság alakul ki köztük, de a végső összecsapás így is elkerülhetetlen.

Ezt követően ismét sok-sok évet kellett várni, mire újra egyszerre láthattuk őket a mozivásznon. 2007-ben került a mozikba A törvény gyilkosa, amely messze nem aratott akkora sikert, mint a korábbi közös filmjeik. Ebben két nyomozót alakítanak, akik egy bűnözőkre vadászó sorozatgyilkos ügyén dolgoznak.

Végül az eddigi utolsó közös filmjükkel visszatértek egykori első közös sikerük receptjéhez. Ez volt a 2019-es Az Ír, amelyben nem csak ismét együtt játszhattak, de ismét egy gengszterfilm adott erre lehetőséget.

Összesen tehát négy olyan film létezik, amelyben Robert De Niro és Al Pacino is szerepelt. Ám ezek közül csak három van, amelyben közös jelenetük is van.