Harrison Ford rábólintott a Szárnyas fejvadász 2-reA kép forrása: David M. Benett/Getty Images for Millennium Films

Bár egy ideje már sejteni lehetett, Harrison Fordvégül aláírt a Szárnyas fejvadász folytatásához.

Rick Deckard szerepében Harrison Ford visszatér a Szárnyas fejvadász második részében. A film forgatási munkálatai 2016 nyarán kezdődnek meg. A kultikus első felvonást jegyző Ridley Scott nem tér vissza a rendezői székbe, a filmet a hazánkban is bemutatott Fogságban direktora, az Oscar-díjra is jelölt Denis Villeneuve készíti. A produkció forgatókönyvét az eredeti szkripten is dolgozó Hampton Fancher írta.

A Szárnyas fejvadász 2049 történetéről egyelőre nem sokat tudni, annyit azonban biztosra vehetünk, hogy a sztori az első rész után több évtizeddel játszódik majd.

Scott egy a Varietynek adott tavaly novemberi interjúban elmondta, hogy Harrison Ford karaktere, Rick Deckard csak a film utolsó harmadában fog megjelenni, ugyanis a fő történetszál egy fiatalemberről szól majd, aki Deckard keresésére indul.

A Philip K. Dick 1968-as, Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal című könyvén alapuló Szárnyas fejvadász nem volt kasszasiker az 1982-es bemutatását követően, de az évek során mégis kultikus státuszra tett szert. Manapság minden idők legjobb sci-fijei között tartják számon.