Harrison Ford vállalja a felelősséget és tettének következményeit

Harrison Ford színészi kvalitásait aligha lehetne tőle elvitatni. Ötven éves pályafutása alatt számos kasszasiker fűződik a nevéhez, olyan franchise-ok születésénél volt jelen, amelyek egész generációk kedvenceivé váltak. Ám a színész nem mindenben ilyen jó, amit csinál. Imád ugyan repülőt vezetni, de az évek során több kétes helyzetbe is került, amik arra mutatnak, hogy nem kéne neki ezt erőltetni. A legutóbbi incidensre április végén került sor.

Történt ugyanis, hogy Harrison Ford egy kaliforniai repülőtéren gurult kisgépével, amikor keresztezte egy épp leszálláshoz készülődő másik gép leszállópályáját. Szerencsére a két gép között elég nagy volt a távolság, így valódi balesetveszélyt nem hordott magában a szituáció, de így is elég nagy port kavart az ügy.

A színész a minap hivatalos közleményben mondta el, mi történet, és vállalta is a teljes felelősséget. A közlemény szerint ugyanis Harrison Ford azért keresztezte a kifutópályát (ahova a másik gép épp leszállni készült), mert rosszul hallotta az irányítótorony utasításait. Mikor erre rájött, azonnal jelezte ezt a torony felé és elnézést is kért. De természetesen az eset miatt a teljes felelősséget vállalja.

Szerencsére ebben az esetben sem következett be baleset, de sokakban felmerült a kérdés, hogy mennyire jó ötlet az immár 77 éves színészt továbbra is engedni repülőt vezetni.

Érdekesség, hogy Harrison Ford több filmszerepében is vezetett repülő alkalmatosságokat. Ilyen volt természetesen a Star Wars filmek Millenium Falconja, de Az elnök különgépe, a The Expendables - A feláldozhatók 3. és a Hat nap, hét éjszaka mozikban is vezetett helikoptert vagy repülőt – utóbbiban ugyebár le is zuhant vele…