Bár Keanu Reeves jelenleg John Wick révén a sokadvirágzását éli, röpke húsz évvel ezelőtt még mindenki csak Neóként emlegette a színészt. Azt viszont kevesen tudják, hogy a két korszak között belekóstolt a képregényfilmek világába, tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy ő is forgatott szuperhősmozit. Ha hirtelen nem tudod, miről is van szó, akkor eláruljuk: a 2005-ös Constantine - A démonvadász a népszerű Hellblazer DC-képregényből készült.

És máig ez Keanu Reeves egyetlen szuperhősfilmje, pedig ha valaminek, ennek most igen nagy divatja van. És így adódik a kérdés, hogy ha már egyszer ő is magára öltötte egy ilyen karakter szerepét, akkor vajon hogy lehet az, hogy másfél évtized alatt még csak szóba sem került a folytatás?

Nos, valójában szóba került, de aztán a Warner elkaszálta az ötletet. Erre egészen prózai oka volt: a Constantine - A démonvadász messze nem hozta azokat a számokat, amiket vártak tőle. Igazából az volt a stúdió titkos álma, hogy érdemi konkurenciát állítanak az akkor épp csúcson pörgő Penge szériának, de ez nem igazán jött össze. A Constantine - A démonvadász 100 millió dollárból készült el és világszerte végül csak 230 milliót hozott a konyhára.

Így annak ellenére sem bólintottak rá a stúdiónál a folytatásra, hogy egészen vad ötletek is felmerültek a történettel kapcsolatban. Volt olyan terv, hogy Constantine magával, Jézussal nézne benne farkasszemet. Érdekesség, hogy sokak szerint valójában épp a stúdió a felelős azért, hogy az első film megbukott. A készítők ugyanis eredetileg a képregényekhez hasonlóan erőszakos filmben gondolkoztak, ám a fejesek látva a költségeket, úgy döntöttek, ki kell szélesíteni a nézőközönséget. Ezért jóval alacsonyabb korhatár-besorolást tűztek ki célul, ami egyet jelentett a film kiherélésével...

Persze soha ne mond, hogy soha, így most sem lehet teljesen kizárni, hogy egyszer mégis beülhetünk a moziba a Constantine 2-re. Ha Keanu Reeves közel húsz év után jövőre újra Neo bőrébe bújhat, akkor simán elképzelhető, hogy egyszer még újra magára ölti a démonvadász szerepét is.