68 Pénzmosó  (2019)

Steven Soderbergh ismét erős témához nyúlt, és ha már így tett, magához szólította Hollywood legnagyobbjait. Itt a Pénzmosó előzetese!

A Netflix újabb nagy dobásra készül a Pénzmosótal, melynek főszerepeit  Meryl StreepGary Oldman és Antonio Banderas alakítják majd.

A történet szerint egy özvegy, Ellen Martin rádöbben, hogy a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodával valami nagyon nincs rendben. Az iroda két vezetője, Ramón és Jürgen bizniszében a világ legbefolyásosabb vezetői is benne vannak, a lista pedig igen hosszú az adócsalástól a szélhámosságig.

A film Jake Bernstein azonos című regényének adaptációja, melynek forgatókönyvét Scott Z. Burns írta, míg a rendezői széket Steven Soderbergh foglalhatta el.

Ha pedig a cikkünk elején már megemlítettük a főbb szereplőket, íme a mellékszereplők nem kevésbé impozáns listája: Matthias SchoenaertsDavid SchwimmerJames Cromwell és Jeffrey Wright.

A Pénzmosó november 29-től érhető el a Netflix szolgáltatásából, de a Velencei Filmfesztivál közönsége már szeptember 1-én is láthatja.