Hatodszor is nekiugranak, élőszereplős adaptációt kap a közkedvelt képregény

A Studiocanal és az Editions Albert René exkluzív szerződést kötött arra vonatkozóan, hogy egy új, élőszereplős Asterix és Obelix produkciót készítsenek.

Az 1959-ben René Goscinny és Albert Uderzo által megalkotott Asterix 2024-ben ünnepli 65. születésnapját. A népszerű képregényből több adaptáció is készült, így  a legutóbbi, 2023-ban megjelent Asterix és Obelix: A Középső Birodalom címmel, amelyben nem kisebb nevek szerepeltek, mint Marion Cotillard, Vincent Cassel és Pierre Richard.

“Nagyon örülök az Editions Albert Renéval kötött exkluzív fejlesztési megállapodásnak, amely lehetővé teszi, hogy a Studiocanal elkészítse a hatodik élőszereplős Asterix-kalandfilmet. De ennél is több, a Studiocanal és a Canal+ csoport nevében megtisztelőnek érzem az Editions Albert René által belénk helyezett bizalmat. Tisztában vagyunk azzal, hogy az Asterix kulturális ikon, és gondoskodni fogunk arról, hogy tiszteletben tartsuk a világát, tisztelegve a csodálatos alkotók, René Goscinny és Albert Uderzo munkája előtt” - közölte a nyilvánossággal Anna Marsh, a Studiocanal vezérigazgatója.

Mindemellett a Netflixen érkezik egy Alain Chabat rendezésében készülő 3D-s animált produkció is, amely a tervek szerint 2025-ben debütál majd, míg a hatodik film várhatóan 2026-ban érkezik a mozikba.

családi | vígjáték

Kr. e. 50-ben járunk, egész Galliát elfoglalták a rómaiak. Az egészet? Nem, egy armoricai falu még mindig ellenáll a római bitorlónak. És ide, a már ismert faluba érkezik egy... több»