Asterix és Obelix: A Középső Birodalom (2023)

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu

Vincent Cassel
Linh Dan Pham

Artemisia   2023. 02. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

Gal-iba

A René Goscinny és Albert Uderzo író-rajzoló páros alkotta képregény sorozat 1959-es debütálása óta szerves részévé vált a francia popkultúrának, a belőlük készült rajzfilm-adaptációra pedig több generáció gondol vissza nosztalgikus emlékekkel. Aster... teljes kritika»

HE7EDIK   2023. 02. 05.

Zlatan és Vincent Cassel miatt adok rá egy kettest, amúgy kidobott pénz.

stif   2023. 02. 05.

Mitagadás nagyon vártam a filmet, de akkora csalódás volt, holott a szereposztás is remek, szerintem.

Guszti   2023. 02. 06.

Őszintén szólva nem sokat vártam ettől a filmtől, de nagyon örülök, hogy végül megnéztem.

A film 74 731 730 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 38 125 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmben Panoramixot alakító Pierre Richard a Balfácán (1981), a Négybalkezes (1986) és a Balekok (1983) című filmekben szerepelt Gerard Depardieu mellett. Depardieu Obelixet játszott az Asterix történetek mind a négy korábbi élőszereplős filmjében.

(Thibo84)

A forgatás munkacíme „Asterix és Obelix – A selyemút” volt.

(Thibo84)

Donnie Yennek felajánlottak egy szerepet a filmben.

(Thibo84)

Guillaume Canetnek vígjátéki szempontból az volt a szándéka, hogy visszatérjen az Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés (2002) stílusához, amely akkor még mindig minden idők negyedik legsikeresebb francia filmje volt, és széles körben a legjobb élőszereplős Asterix-filmnek tartották. A rettenthetetlen (1995) a gallok, a Tigris és sárkány (2000) a kínaiak látványvilágát ihlette.

(Thibo84)

Voltak Asterix-kalandok, amelyek az ázsiai kontinensen játszódtak: a 26. képregény, az Asterix Odüsszeiája, amely Perzsiában játszódik, és a 28. képregény, Asterix ​és a varázsszőnyeg 1987-ből, amely az indiai Gangesz-völgyben, nem pedig Kínában.

(Thibo84)

Bár az bebizonyosodott, hogy az Asterixet játszó színész szabadon cserélgethető, Gérard Depardieu az idők során annyira összenőtt Obelix szerepével, hogy a nagy kérdés az volt: működhet nélküle egy élőszereplős Asterix-mozi? Most kiderült: a válasz szerencsére igen. több»