Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
NA

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom (2023)

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu
Filmadatlap
 
32
Szereplők
Vélemények
23
Képek
6
Videók

Galéria (23)

Vincent Cassel
Linh Dan Pham

Videók (6)

 

A történelem szerint a valódi Han Xuandi császárnak két lánya volt, Jingwu hercegnő és Guantao Shi hercegnő, akik mindketten életek i. e. 50-ben.

(csd)
 

Ez az első olyan Asterix-film, amelyet az egyik főszereplő rendezett. Alain Chabat korábban már rendezett Asterix-filmet mellékszereplőként: az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés (2002) című filmben Caesarként szerepelt.

(csd)
 

A filmet hivatalosan 2017 novemberében jelentették be 2020-as tervezett megjelenési dátummal, de a projekt csak 2019 októberében indult el, amikor kiderült, hogy Guillaume Canet és Gilles Lellouche is részt vesz benne, így a forgatás csupán 2020 tavaszán kezdődött.

(csd)
 

Mielőtt 2017 novemberében bejelentették volna ezt a filmet, állítólag Michel Hazanavicius, Franck Gastambide és Fabien Onteniente is versenyben volt egy ötödik Astérix-film rendezéséért.

(csd)
 

Bár Vincent Cassel most először szerepel Astérix-filmben, édesapja, Jean-Pierre Cassel korábban az Asterix az Olimpián (2008) című filmben a druida Panoramix szerepében tűnt fel, míg volt felesége, Monica Bellucci Kleopátrát alakította az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés (2002) című filmben.

(csd)