56 Hellboy  (2019)

Hamarosan a mozikban Neil Marshall filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a világszerte milliók által várt Hellboy, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Neil Marshall foglalhatta el (Trónok harca, Westworld), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Milla Jovovich, Ian McShane, Thomas Haden Church, David Harbour, Sophie Okonedo, Daniel Dae Kim és Brian Gleeson. A forgatókönyvet Mike Mignola és Andrew Cosby szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • 2017 januárjában Guillermo del Toro egy Twitter bejegyzésben kérdezte a követőit arról, hogy szeretnék-e, ha elkészülne a Hellboy 3. Miután több mint 100 ezren jelezték, hogy látni akarnák a filmet, a rendező szervezett egy találkozót a címszerepet játszó Ron Perlmannal és Hellboy-képregények atyjával, Mike Mignola-val. A rajongók bánatára a projektből végül semmi nem lett.
  • Ian McShane John Hurttől vette át Dr. Broom szerepét. Mindkét színész a Young and Willing című 1962-es filmben mutatkozott be a nagyközösnég előtt, és azóta is jó barátságot ápolnak. Együtt játszottak például a Tartozol a haláloddal és a Herkules című filmekben is.
  • A filmben eredetileg Ed Skrein is játszott volna, azoban végül visszalépett, miután a sajtó hangosan kritizálta, hogy a casting rendező egy fehér színész szerződtetett egy ázsiai karakter, Ben Daimio szerepére.
  • Guillermo Del Toro 2017. februárjában jelentette be, hogy biztosan nem készül el a Pokolfajzat 3.
  • A film eredetileg a Pokolfajzat 2 folytatásának indult, azonban Guillermo del Toro-nak annak ellenére nem ajánlották fel a rendezői széket, hogy ő írta és rendezte az első két filmet. Ron Perlmant felkérték a főszerepre, azonban a színész úgy döntött, del Toro nélkül nem készít több Hellboy-mozit. Ekkor döntött a stúdió a teljes reboot mellett.
  • A forgatókönyv megírásában és a film körüli egyéb munkálatokban a Hellboy képregények atyja, Mike Mignola is aktívan kivette a részét.
  • A 2019-es reboot a Hellboy franchise harmadik filmje. A korábbi részeket Guillermo del Toro rendezte Ron Perlman főszereplésével.
  • A film forgatása 2017. szeptemberében kezdődött az Egyesült Királyságban és Bulgáriában. A munkálatok hivatalosan december 27-én értek véget.

Hazai premierdátum: 2019.04.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: