Hihetetlen, 56 ezer évig nézte a világ a Szörnyeteget a Netflixen, kiderült, hány nézőt jelent ez valójában

Ryan Murphy Jeffrey Dahmer-sorozata, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori új rekordokat döntöget. A Netflix Top 10-es listáján második hete szereplő sorozat a Netflix minden idők kilencedik legnépszerűbb angol nyelvű tévéműsora lett.

A Netflix az általános népszerűséget úgy méri, hogy a streameren egy-egy cím első 28 napjában megtekintett órákat számolja. A Szörnyeteg már 12 nap után 496,1 millió órán át nézett - és még 16 nap áll rendelkezésére, hogy még feljebb kerüljön a listán. A Netflix adatai szerint legalább 56 millió háztartásban nézték végig eddig a limitált sorozat mind a 10 epizódját (összesen körülbelül 8,8 órát).

Az Evan Peters főszereplésével futó sorozat már második hete az első helyen áll az angol nyelvű tévés toplistán. Szeptember 26. és október 2. között 299,84 millió órán át nézték, ezzel minden idők második legnézettebb angol nyelvű sorozata lett egy hét alatt. A Stranger Things 4. évada az egyetlen Netflix-cím, amely ebben a tekintetben megelőzte a Szörnyeteget.

Peters nemrég bevallotta, hogy a sorozatgyilkos megformálása "az egyik legnehezebb dolog volt, amit valaha is meg kellett tennem életemben". A Netflixnek adott interjújában a 35 éves színész elmondta, hogy "félt" elvállalni a szerepet Dahmer szörnyű múltja miatt, hozzátéve, hogy a forgatás során "sötét helyekre" kellett mennie, hogy beleélje magát a gyilkos gondolkodásmódjába.

A hírhedt gyilkos megformálására készülve a színész megnézte a Stone Phillips interjúját az igazi gyilkossal, miközben számos életrajzot és Dahmer 1992-es rendőrségi jelentését is elolvasta, amelyben Dahmer vallomást tett.

Emellett a sztár meghallgatta azt a hangfelvételt is, amelyen a gyilkos egy pszichológussal vagy egy vele beszélgető nyomozóval beszélget, Evan pedig elmondása szerint ideges volt a szerep elvállalása miatt, mivel megjegyezte, mennyire fontos, hogy "hiteles" beszámolót adjon, hogy tiszteletben tartsa az áldozatok szeretteit. 

Elmondta: "Annyira megdöbbentő volt, hogy mindez valóban megtörtént, hogy fontosnak éreztük, hogy tisztelettel legyünk az áldozatok, az áldozatok családjai iránt, és megpróbáljuk a lehető leghitelesebben elmesélni a történetet".

Arról, hogy mennyire volt nehéz a folyamat, így folytatta: "Őszintén szólva, nagyon féltem mindattól, amit tett, és belemerülni ebbe, és megpróbálni elkötelezni magam mellette, abszolút az egyik legnehezebb dolog volt, amit valaha is meg kellett tennem az életemben, mert azt akartam, hogy nagyon hiteles legyen. De ahhoz, hogy ezt megtehessem, nagyon sötét helyekre kellett mennem, és ott kellett maradnom hosszabb ideig."

Evan a továbbiakban elismerését fejezte ki a forgatáson vele lévő stábnak, amiért stabilan tartották őt, miközben a sötét témában mélyedt el a sorozathoz. Azt mondta: "Azt kell mondanom, hogy a stábnak nagy szerepe volt abban, hogy korlátok között tartsanak, nem tudom eléggé megköszönni nekik, és nem tudtam volna nélkülük végigcsinálni ezt a szerepet...".

A sorozat sikere nem múlt el kritikák nélkül, sokan a Twitteren fejezték ki undorukat az "true crime" műfaj folyamatos kereskedelmi sikere és a túlélőkre gyakorolt esetleges traumatikus hatása miatt.  A nézők a Netflixet is támadták, amiért LMBTQ jelzővel látta el a sorozatot. Sokan leszólták a streaming platformot - amely mostanra eltávolította a címkét -, mondván, hogy "megdöbbentek" és "undorodtak" a választáson.