Az Avatar sztárja egész életében hálás lesz James Cameronnak.

A történet egészen hihetetlen. Amikor Sam Worthingtont (galériánkban) felkérték, hogy játssza el Jake Sully karakterét az Avatarban, hajléktalan volt, egzisztenciális válsága közepette az ausztrál színész valójában az autójában élt.

Mielőtt behívták volna a meghallgatásra, Sam Worthington, a hazájában igen népszerű színész szétszórta minden vagyonát.

"Mindenemet eladtam a barátaimnak, mert nem tetszett, aki voltam" - mondta a Variety-nek. "El kellett tűnnöm a pokolba. Sydney-ben éltem, és minden alkalommal, amikor egy bárba mentem, felismertek. Ez ellen lázadtam."

Az első meghallgatása nem ment túl jó, azt sem tudta, milyen filmről van szó, és ki fogja rendezni. Sam Worthington, akit frusztrál az eljárás, nem olvasta fel a szöveget, csak rágózott a kamera előtt.

 "Csak dühös voltam" - mondja. "Nem mondtak nekem semmit, úgy éreztem, hogy időpocsékolás volt. Később, amikor azt mondták, hogy James Cameron találkozni akar velem, és hogy az egész az ő filmjéhez kell, azt hittem, bajban vagyok."

A meghallgatáson tanúsított provokatív viselkedése imponált Cameronnak, aki csak őt tudta elképzelni Jake Sully szerepében, miközben sokkal nevesebb színészek is versenyben voltak a szerepért. A színész ezt követően még sok meghallgatáson vett részt Los Angelesben. 

"Ez egy kis kihívás volt, mert olyan akcentusa volt, mint Crocodile Dundee-nak" - mondja James Cameron. "Sok színészt láttam, olyan neveket, akik nagy hatással lennének rád. De Sam volt az a fickó, akit követni akartam a csatába. A fickó, aki miatt a pokolba akartam vele menni, ami a többieknek nem igazán sikerült."

Sam Worthington tehát megkapta a főszerepet egy olyan filmben, amely minden idők legnagyobb sikerfilmje lett, miközben alig néhány hónappal korábban még az autójában élt, és önbizalomhiány gyötörte. De még az is gondot okozott, hogy tudassák vele, hogy megkapta a szerepet.

Jon Landau, az Avatar-saga producere elmondta: 

"Több napba telt, mire kapcsolatba tudtunk lépni vele, mert valahol egy hegytetőn volt telefon nélkül. Sam ilyen ember."

Az Avatar: A víz útja, mely sorra dönti meg a bevételi rekordokat, jelenleg is látható a mozikban.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»