Hivatalos címet kapott a Terminator 6

James Cameron nagyon fecsegős kedvében volt az elmúlt napokban, mivel elég sok mindenben benne van most a keze. A rendező épp az Alita: A harc angyala című alkotás kapcsán nyilatkozott többször, amelynek társszerzője és producere volt, de természetesen beszélt az Avatar-folytatásokról és a régóta várt Terminator: Sötét végzetról is.

A rendező elmondása szerint a film végre hivatalos címet – vagyis munkacímet – kapott, így jelenleg a Terminator 6: Dark Fate címet viseli, ami elég sötétnek és keménynek hangzik. A rendező állítása szerint pedig a film az is lesz – és sem Arnold Schwarzenegger, sem pedig Linda Hamilton karaterére nem fogunk majd ráismerni.

Mint köztudott, a film egyenes folytatása lesz a Terminátor 2. - Az ítélet napja című résznek, vagyis figyelmen kívül hagyja a legutóbbi 3 részt, ami talán nem árt, sőt: inkább használ majd a franchise-nak. Ám az elmúlt idő elég rendesen meggyűrte Sarah Connort és T-800-ast is. A főszereplő Connor az évek alatt igencsak megkeményedett, és igen fontod szerepe lesz abban, hogyan kerül majd tovább a stafétabot a fiatalabb generációkhoz.

Cameron szerint a film igen nőközpontúra sikeredett, de ezt egyáltalán nem bánja, és nagyon örül neki, hogy a rendező Tim Miller ilyenre hozta össze a történetet.

A T-800-asról pedig csak annyit mondott, hogy ugyan ismerős lesz, mégis egy teljesen más Terminatorral állunk majd szemben. A filmben producerként tevékenykedő Cameron azt is elmondta, hogy eszébe sem jutott volna csatlakozni a produkcióhoz, ha Schwarzenegger nem mondott volna igent.

A kész film november 1-én kerül majd a mozikba, és ugyan addig a cím változhat, jelenlegi állapotában tökéletesen passzol ahhoz, amit a produkcióról eddig tudunk.