Hivatalos, jön a Paddington 3

A Paddington és a Paddington 2 egy meglehetősen szokatlan franchise részét képezik – ám talán ott vannak az elmúlt évek legjobb családi filmjei között.

Annak ellenére, hogy hollywoodi mércével visszafogott markertingkampányt kapott, mind a két film igen jól teljesített a pénztáraknál, de még a közönség előtt is: a második rész példának okáért jelenleg 100 százalékon áll a RottenTomatoes-on, ami manapság elég ritka teljesítmény.

A két film nagy sikere pedig nagyban a rendezőn, Paul Kingen múlt, aki mind a két részt hasonlóan magas színvonalon tudta összerakni – és aki valószínűleg nem csatlakozik a stábhoz a következő alkalommal.

David Heyman producer nemrég egy interjúban beszélt a filmről és King szerepéről, aki megerősítette, hogy jelenleg is folyik a munka a Paddington 3. részén, ám nem valószínű, hogy a filmet King fogja rendezi, mivel elég elfoglalt (a Disney most szemelte ki őt egy élőszereplős Pinokkió-filmre, a Warner pedig egy Willy Wonka-filmet bízna rá). De az biztos, hogy nem marad majd ki az alkotási folyamatból, mert a producer nagyon fontos embernek és alkotótársnak tartja Kinget.

Kész forgatókönyv még nincs, de elképzelhető, hogy annak is át kell majd mennie King kezén, hogy zöld utat kapjon – hiszen a producer azt is megemlítette, hogy a film csak akkor készül el, ha biztosak lehetnek benne, hogy lesz olyan jó, mint az első kettő.

A dolog tehát így áll: a Paddington 3 úton van afelé, hogy elkészüljön, csak az a kérdés, hogy ki rendezi majd.