Robert Downey Jr. számos módon hagyott nyomot Hollywoodban, és az egyiket most eladásra kínálják. 

A vasember sztár rágógumijának egy darabját az eBay-en hirdették meg eladásra, borsos kikiáltási árral - 55 000 dollárral [ 19.331.400 Ft ].  

Az 57 éves Oscar-díjas színész, aki jelenleg a Vertigo remake-ért van versenyben, a február 13-i Hollywood Walk of Fame ceremónián készült fotók készítése közben egy darab ABC rágógumit helyezett barátja, Jon Favreau csillagára. A tett, úgy tűnt, egy belsős poén része volt, mivel az akcióhős azt mondta róla: "Csak hogy hivatalos legyen [ a csillag avatása ].

Az online aukciós oldalon közzétett tárgyleírás így szól: "Hello! Történetesen a környéken voltam az eseményen, amelynek során Jon Favreau híres színészt és producert felvették a Hollywood Walk of Fame-re. Az esemény alatt maga Robert Downey, Jr. tette rá a rágóját a csillagra, és feltehetően ott is hagyta, amit sikerült elcsípnem." 

Az eladó így zárta a hirdetést: "Ugyanabban az állapotban adom el, ahogyan megkaptam, és a DNS-ét is meg lehet vizsgálni rajta."

Az árverés pénteken 1:05-kor ér véget. Eddig még nem tettek ajánlatot a nyállal átitatott maradékra, de az érdeklődők gyakran az utolsó pillanatig várnak az ajánlatok megtételével. Összehasonlításképpen: egy Vasember-sisakot, amelyet Robert és a Vasember néhai megalkotója, Stan Lee dedikált, 8 998 dollárért kínálnak az eBayen.

A színész már befejezte az Oppenheimer című film forgatását, amely az atombomba megalkotását irányító tudósról szól. A történelmi dráma júliusban érkezik a mozikba.

A sokoldalú sztár emellett a A szimpatizáns című tévésorozaton is dolgozik, amely egy félig vietnami, félig francia férfiról szól, aki a vietnami háború alatt kommunista kémként szolgált - ez az oka annak, hogy nemrég leborotválták a fejét.