Hogy mennyit kaszált az új Super Mario-film?

A Super Mario Bros.: A film hivatalosan is az év első filmje, amely átlépte a hőn áhított 1 milliárd dolláros mérföldkövet a globális jegypénztáraknál.

A Universal, az Illumination és a Nintendo animációs videojáték-adaptációja 26 nap után, vasárnapig 490 millió dolláros bevételt ért el Észak-Amerikában és 532 millió dollárt nemzetközi szinten. Ez mindössze az ötödik film a világjárványos időkben/idők után, amely belép az 1 milliárd dolláros klubba, a Pókember: Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, Jurassic World: Világuralom és az Avatar: A víz útja után.

A Super Mario Bros.: A film április 5-én startolt a mozikban, és az első öt nap alatt 204 millió dollárt termelt, ami az év legnagyobb nyitóhétvégéjét és minden idők második legnagyobb animációs filmes debütálását jelentette.

Azóta ez lett a 2023-as év legnagyobb bevételt hozó filmje belföldön és világszerte, valamint a videojátékon alapuló filmek közül a valaha volt legnagyobb bevételt hozó film. Ezek a rekordok azért különösen biztatóak, mert a legutóbbi alkalom, amikor Mario és Luigi a nagyvásznon megjelentek, az 1993-as katasztrofális élőszereplős Super Mario Brothers legendás példája lett annak, hogy Hollywood képtelen a videojátékok adaptálására. 

Ezúttal a Mario Chris Pratt, Anya Taylor-Joy és Jack Black hangjaival fiatal és idős mozilátogatókat egyaránt megszólít. A népszerű videojáték iránti nosztalgia, - valamint a Mario megjelenését megelőzően hónapokig tartó hiány a családi közönséget megcélzó filmekből is - növelte a profitot.

Az Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezésében készült film a brooklyni vízvezeték-szerelőket, Mariót és Luigit követi, akiket beszippant a misztikus Gombakirályság. A fivérek Peach hercegnővel együtt arra készülnek, hogy megállítsák a hatalmas Bowsert a Gombakirályság fölötti teljes uralom megszerzésétől.

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.11.05.)

Mario csupán egy egyszerű vízvezetékszerelő, aki rövidesen egy föld alatti hálózat mélyén találja magát, ugyanis meg kell mentenie az elrabolt hercegnőt. A bajban persze nincs... több»