Hogyan legyél jó feleség? Juliette Binoche-tól megkapod a választ (mozipremier)

Már a hazai mozikban is látható Juliette Binoche új filmje, a Hogyan legyél jó feleség?. Íme minden, amit érdemes tudnod a friss premierfilmmel kapcsolatban: filmtartalom, előzetes, érdekességek és sok más a görgetés után! 

Hogy mi teszi a jó feleséget? Paulette Van Der Beck arra tanítja fiatal növendékeit a lányneveldében, hogy a legfontosabbak a háztartás körüli teendők, és a házastársi kötelességek betartása. Azonban mély meggyőződései alaposan meginognak, amikor férje váratlanul elhuny. A nő összetörve gyászolja hitvesét, amikor betoppan az életébe első szerelme. Vajon mi történik, ha egy jó feleségből egyszeriben szabad nő lesz?
A hazánkban is nagy sikerrel vetített Én és a mostohám után Martin Provost ezúttal Juliette Binoche főszereplésével egy parádés humorú drámia vígjátékban keresi a választ a szív nagy kérdéseire.  

Hogyan legyél jó feleség? további főbb szerepeit Yolande Moreau, François Berléand, Noémie Lvovsky, Édouard Baer, Marie Zabukovek és Anamaria Vartolomei alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film ötlete egy véletlen találkozásnak köszönhetően pattant ki a rendező, Martin Provost fejéből. A direktor kibérelt egy házat nyárra Cotentin-ben, aminek a tulajdonosa egy 80 éves hölgy volt, aki elmondta neki, hogy a szülei tanácsainak ellenére a háború után nem ment vissza tanulni, és inkább egy lányneveldébe ment, hogy együtt maradhasson a barátaival.
  • A Hogyan legyél jó feleség? fő témája a női emancipáció kérdése. A rendező, Martin Provost így indokolta, hogy ismét ezt a témakört helyezte a filmje középpontjába: "Valószínűleg köze lehet a saját történetemhez és az apám, illetve a köztem húzódó komoly ellentétnek, mivel ő úgy vélte, a férfi dominancia legitim dolog. Ez az ellentét vezetett oda, hogy fiatalon otthagytam a családomat, és a filmezéssel kezdtem el foglalkozni. A Hogyan legyél jó feleség? egyértelműen az a filmem, amivel a legjobban tudok azonosulni. A legszabadabb alkotásom, egyúttal pedig a legelkötelezettebb is."
  • Martin Provost a film cselekményét, mely 1967 és 1968 között játszódik, La Bonneouse-ba helyezte. A filmben bemutatott lányneveldéket az emancipációs mozgalom következtében egytől-egyig bezárták a '70-es években.
  • A Hogyan legyél jó feleség? Yolande Moreau és a rendező, Martin Provost harmadik közös filmje a Séraphine és Oú va la nuit után.
  • A film casting rendezője, Brigitte Moidon egy speciális tesztet állított össze, amikor a Van Der Beck lánynevelde négy diákját kereste, hogy felmérje a készségeiket. A befutók végül Anamaria Vartolomei, Marie Zabukovec, Pauline Briand és Lily Taïeb lettek.
  • Az első franciaországi lányneveldét 1987-ban alapították Reims-ben.

Hazai premierdátum: 2020.04.02.

55265