Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Hogyan legyél jó feleség? (2020)

La bonne épouse
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
Crystaldeer   2020. 11. 28.

legújabb vélemény

0
Kihagyható

Unalmas, semmitmondó, gyenge film. Juliette Binoche miatt néztem meg, de csak időpocsékolás volt. Inkább hagyd ki nyugodtan, nem veszítesz semmit! :)

 
Dorkateo   2020. 07. 23.

0
Elrabolták a rendezőt? Vagy a forgatókönyv írót???

... mert biztosan nem ők csinálták ezt a filmet. Inkább mintha egy kamasznak lettek volna jó ötletei, gyakorlat és műfaj-ismeret nélkül, azokat bedobálták volna egy kalapba, aztán összevissza kihúzták, majd egy részét profin megcsinálták, egy részét csak úgy elfelejtették, a többit meg valaki másra bízták.... Isten bizony nem értem, mit akartak... Gyenge helyett átlagost is csak azért adtam, mert tényleg profik vettek részt az elkövetésben.

 
Lajos   2020. 07. 08.

0

Hangulatos francia komédia, a lázadás és a szabadság hatja át az egész filmet. Könnyed és szórakoztató, aki tényleg jókat akar nevetni, nem fog melléfogni vele.

 
DReyy10   2020. 07. 21.

0

Hm, hát értem én a szándékot, hogy mit is akarhattak mondani ezzel a történettel, de nekem egyszerűen nem jött át, egyszerűen csak nem értem, hogy miért kellett ennyire elrugaszkodottnak lennie a koncepciónak, bár lehet, hogy csak én reagálom túl...

 
bill   2020. 07. 22.

0

Nagyon kifinomult humorról van szó, de sanos ez is a veszte, mivel eléggé erőtlen is lett így az eredmény, mintha mindig csak megriadtak volna valamitől a forgatókönyvírók. Ezt borzasztóan sajnálom, mert érezhetően volt potenciál a sztoriban.

 
HUNjanos   2020. 07. 07.

0

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.

A film összbevétele 5 946 408 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 9 602 698 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 864 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film ötlete egy véletlen találkozásnak köszönhetően pattant ki a rendező, Martin Provost fejéből. A direktor kibérelt egy házat nyárra Cotentin-ben, aminek a tulajdonosa egy 80 éves hölgy volt, aki elmondta neki, hogy a szülei tanácsainak ellenére a háború után nem ment vissza tanulni, és inkább egy lányneveldébe ment, hogy együtt maradhasson a barátaival.

(hp)
 

A Hogyan legyél jó feleség? fő témája a női emancipáció kérdése. A rendező, Martin Provost így indokolta, hogy ismét ezt a témakört helyezte a filmje középpontjába: "Valószínűleg köze lehet a saját történetemhez és az apám, illetve a köztem húzódó komoly ellentétnek, mivel ő úgy vélte, a férfi dominancia legitim dolog. Ez az ellentét vezetett oda, hogy fiatalon otthagytam a családomat, és a filmezéssel kezdtem el foglalkozni. A Hogyan legyél jó feleség? egyértelműen az a filmem, amivel a legjobban tudok azonosulni. A legszabadabb alkotásom, egyúttal pedig a legelkötelezettebb is."

(hp)
 

Martin Provost a film cselekményét, mely 1967 és 1968 között játszódik, La Bonneouse-ba helyezte. A filmben bemutatott lányneveldéket az emancipációs mozgalom következtében egytől-egyig bezárták a '70-es években.

(hp)
 

A Hogyan legyél jó feleség? Yolande Moreau és a rendező, Martin Provost harmadik közös filmje a Séraphine és Oú va la nuit után.

(hp)
 

A film casting rendezője, Brigitte Moidon egy speciális tesztet állított össze, amikor a Van Der Beck lánynevelde négy diákját kereste, hogy felmérje a készségeiket. A befutók végül Anamaria Vartolomei, Marie Zabukovec, Pauline Briand és Lily Taïeb lettek.

(hp)
 
Sajnos a Hogyan legyél jó feleség? se nem igazán vicces, se nem igazán kedves vagy gunyoros, sokkal inkább fáradt, egyetlen pillanatában sem eléggé szórakoztató, szinte idegesítő alibizés, amely valóban visszaél azzal, hogy kicsoda a főszereplője. több»