Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
5
Videók
 
tomvétsz   2020. 07. 08.

legújabb vélemény

Hangulatos francia komédia, a lázadás és a szabadság hatja át az egész filmet. Könnyed és szórakoztató, aki tényleg jókat akar nevetni, nem fog melléfogni vele.

 
JamesBont   2020. 07. 07.

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.

A film összbevétele 1 329 409 dollár volt (imdb.com).

 

A film ötlete egy véletlen találkozásnak köszönhetően pattant ki a rendező, Martin Provost fejéből. A direktor kibérelt egy házat nyárra Cotentin-ben, aminek a tulajdonosa egy 80 éves hölgy volt, aki elmondta neki, hogy a szülei tanácsainak ellenére a háború után nem ment vissza tanulni, és inkább egy lányneveldébe ment, hogy együtt maradhasson a barátaival.

(hp)
 

A Hogyan legyél jó feleség? fő témája a női emancipáció kérdése. A rendező, Martin Provost így indokolta, hogy ismét ezt a témakört helyezte a filmje középpontjába: "Valószínűleg köze lehet a saját történetemhez és az apám, illetve a köztem húzódó komoly ellentétnek, mivel ő úgy vélte, a férfi dominancia legitim dolog. Ez az ellentét vezetett oda, hogy fiatalon otthagytam a családomat, és a filmezéssel kezdtem el foglalkozni. A Hogyan legyél jó feleség? egyértelműen az a filmem, amivel a legjobban tudok azonosulni. A legszabadabb alkotásom, egyúttal pedig a legelkötelezettebb is."

(hp)
 

Martin Provost a film cselekményét, mely 1967 és 1968 között játszódik, La Bonneouse-ba helyezte. A filmben bemutatott lányneveldéket az emancipációs mozgalom következtében egytől-egyig bezárták a '70-es években.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.