Az Éjszakai ragadozók egy 2016-os amerikai neo-noir pszichológiai thriller, amelyet Tom Ford írt és rendezett.

A film az Austin Wright "Tony és Susan" című 1993-as regényén alapul. A főszerepekben Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson láthatók. A történet egy művészeti galéria tulajdonosát követi, ahogy olvassa a volt férje által írt regényt, és elkezdi észrevenni a hasonlóságokat a regény cselekménye és korábbi kapcsolatuk között.

Susan Morrow egy elegáns Los Angeles-i művészeti galériát tulajdonosa. Aktuális kiállítása kövér majorett lányokat mutat be, akik magabiztosságot sugározva, meztelenül táncolnak. Eljut hozzá egy regény kézirata, amit volt férje, Edward Sheffield írt. Ezzel egyidőben meghívást kap egy vacsorára Edward közelgő Los Angeles-i látogatása alkalmából. Susan, aki egy gondterhes szétesőfélben lévő házasságban él, teljesen elmerül a regényben, amelyet neki dedikáltak. a könyv címe Éjszakai ragadozók.

Ebben a regényben egy családapa, Tony Hastings vitás helyzetbe keveredik három rossz arcú helyi bajkeverővel egy nyugat-texasi utazás során. Miután letérítik az útról, Tony tehetetlenül nézi, ahogy Ray és Turk elrabolják feleségét és lányát, őt magát pedig az út végén magára hagyják. Tony-nak sikerül elmenekülnie, és egy közeli farmházhoz fut, hogy értesíteni tudja a rendőrséget.

A nyomozó, Roberto "Bobby" Andes feladata, hogy Tony-val együtt nyomozzanak az ügyben. Közösen fedezik fel Laurát és Indiát egy elhagyatott kunyhó közelében, ahol megerőszakolták és meggyilkolták őket. Tony-t bűntudat gyötri. Egy évvel később Andes felkeresi őt, és arra kéri, hogy azonosítsa Lou-t, akit egy sikertelen rablás során kaptak el, és vádat emeltek ellene Laura és India meggyilkolásában való bűnrészesség miatt.

A film január 4-től elérhető a HBO Max platformján.

dráma | thriller

Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik... több»