84 A holló  (1994)

Tegnap volt Brandon Lee halálának 27. évfordulója. 1993. március 31-én élete legnagyobb filmjének forgatásán egy balesetben veszítette életét. Az utóbbi években testvére, gondozza a színész, és legendás apja, Bruce Lee közösségi média oldalait. Shannon a minap egy régi képet osztott meg a rajongókkal Brandonról, alatta pedig szívmelengető sorokban emlékezett meg testvéréről.

„Minden nap fényt és sötétséget hoz. És bár ez a nap sokkal sötétebb a többinél nekem és az egész családnak, ennek is megvan a maga fényessége. Mindannyiunknak nagyon hiányzol és nagyon szeretünk téged. Brandon, az emléked jelenti a fényt és a melegséget a sötétségben. 27 éve mentél el. Hogy történhetett ez? És mégis örökre itt vagy velünk, a szívünkben. Szeretünk Bran!”

Brandon Lee egészen fiatalon veszítette el édesapját, de talán éppen ez volt az, ami végül a színészi pályára terelte őt is. Rövid, de emlékezetes pályafutása során olyan filmekben szerepelt, mint a Kung-fu - A film, a Leszámolás Kis-Tokióban, a Mint a tűz és persze A holló.

Utóbbi forgatása már a végéhez közeledett, csupán néhány jelenetet kellett volna rögzíteni. Az egyik ilyen egy lövöldözős rész volt, amely során mindig hatástalanított fegyvereket használtak. Ám a végzetes napon egy olyan pisztolyt használtak, amelyet korábban egy másik jelenetnél is. Mivel ez egy forgótáras pisztoly volt, a stáb valódinak látszó, de hatástalanított lőszert használt benne. A korábbi jelenet során az egyik töltény ólommagja kilökődött és megszorult a pisztoly csövében. Amikor Michael Massee a forgatáson elsütötte a fegyvert, abban már vaktöltények voltak, amelyek a látványos robbanási effekt kedvéért a hagyományosnál több lőport tartalmaznak, de cserébe nincs ólommagjuk. Ám ez a robbanás elég volt ahhoz, hogy a korábban csőbe szorult ólommagot halálos erővel kilője, ami aztán Brandon Lee hasába fúródott. A színészt azonnal kórházba szállították, de a hatórás műtét ellenére másnap elhunyt.