Dylan O'Brien szerencsétlen serülése miatt jóval az eredeti premierdátumot követően, de hamarosan végre a mozikba érkezik Az útvesztő: Halálkúra. Befutottak az első kritikák.

Bár még egy hetet kell várnunk Az Útvesztő: Halálkúra hazai premierjére, a külföldi sajtóvetítéseken a kritikusok már láthatták Az útvesző-trilógia utolsó részét. A kritikák természetesen pillanatok alatt megjelentek a közösségi és a kritikai portálokon, melyek alapján úgy tűnik, a filmnek nem sikerült meggyőznie a véleményvezéreket.

A New York Magazine újságírója még valamelyest pozitívan írt a produkcióról, és egy teljesen kompetens popconrmozi jelzővel illette, az indieWire munkatársa azonban már nem volt ennyire jóhiszemű. David Ehrlich szerint ugyanis komoly gyerekbetegségekben szenved a film, azonban dicséretét fejezte ki a rendező személye felé, akinek ez a trilógia jelentette pályafutásának kezdetét. Az újságíró bízik benne, hogy a direktor következő trilógiája már méltóbb lesz a tehetségéhez. Andrew  Barker, a Variety kritikusa szerint a Halálkúra a franchise eddigi legjobb része, ami méltón zárja le a történetet. Alonso Duralde (TheWrap) szerint az üldözések, a kaszkadőrjelenetek és a robbanások kielégítőek és izgalmasak, de nem párosul ezekhez szükséges tartalom. Josh Slater-Williams méltatta Wes Ball, és a magyar származású operatőr, Gyula Pados munkáját, akiknek sikerült megteremteniük a film apokaliptikus atmoszféráját, Stephen Whitty (Newark Star-Ledger) szerint azonban a film fájdalmasan hosszú, és egy idő után igen vontatott.

A film jelenleg 6 pozitív és 7 negatív értékelés után 46 százalékon áll a RottenTomatoes-on, és bár ez a szám még mindkét irányban elmozdulhat, valószínűleg számottevő változásra nem kell számítani az arányok tekintetében.

Az Útvesztő: Halálkúra főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Dylan O'BrienKaya ScodelarioThomas SangsterPatricia ClarksonBarry PepperKi Hong Lee és Walton Goggins. A trilógia utolsó része január 25-től látható a hazai mozikban.