Így kért 'engedélyt' Ana de Armas Marilyn Monroe-tól az új Netflix-filmjéhez

Ana de Armas nem csak a kamera előtt alakította Marilyn Monroe-t a Blonde/Szöszi című új fantasztikus ál-életrajzi filmben, hanem a sírjánál is, még a forgatás megkezdése előtt.

"Kaptunk egy nagy kártyát, és a stábból mindenki írt neki egy üzenetet" - mesélte de Armas az AnOther magazinnak a kiadvány legújabb címlapsztorijában - "Aztán elmentünk a temetőbe, és rátettük a sírjára. Bizonyos értelemben engedélyt kértünk. Mindenki hatalmas felelősséget érzett, és nagyon is tisztában voltunk azzal, hogy milyen oldalát fogjuk elmesélni a történetnek - Norma Jeane történetét, a karakter mögött álló személyt, Marilyn Monroe-t. Ki volt ő valójában?"

De Armas és Andrew Dominik rendező erre a kérdésre próbál választ adni a beszámolók szerint nyíltan NC-17-es besorolású filmben, amely a 2022-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremierje után lelkes, hosszan tartó álló ovációban részesült. Az odáig vezető út - folytatta de Armas - nem volt könnyű, mivel a film - amely a hollywoodi ikonról szóló Joyce Carol Oates-könyvből készült - a sztár viharos életét boncolgatja, amely 1962-ben kábítószer-túladagolás után ért véget.

"Ne értsenek félre, nagyon jól éreztem magam. Kilenc hétig semmiképpen sem voltam a szerepben, sem a felvételek között, sem az ebédszünetben. Ana voltam" - mondta - "De érzelmileg? A súlya biztosan megmaradt bennem. Nem volt lehetőségem kikapcsolódni, mert hazaértem és tanultam a következő napra, aztán Andrew (a rendező) éjfélig a telefonban volt velem. Elaludtam, és azt álmodtam, hogy hosszú beszélgetéseket folytattam vele, vagy apró dolgokat - például egyszer azt válogattuk, hogy milyen színű vázába tegyünk virágot. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha azt mondanám, hogy "Marilyn és én kapcsolatban voltunk" - egyáltalán nem. De annyira sokat gondoltam rá, hogy volt olyan nap, amikor hazamentem vacsorázni, és miközben mosogattam, csak zokogtam, sírtam és sírtam, mert volt ez a szörnyű érzésem - tudtam, hogy nem tudom helyrehozni.".

A Tőrbe ejtve és a 007 Nincs idő meghalni sztárja korábban azt mondta, hogy szerinte Monroe szelleme meglátogatta a forgatáson, amikor a filmet készítették.

"Őszintén hiszem, hogy nagyon közel állt hozzánk. Velünk volt" - mondta de Armas újságíróknak Velencében - "Szerintem boldog volt. Néha le is dobált dolgokat a falról, és dühös volt, ha valami nem tetszett neki. Lehet, hogy ez nagyon misztikusan hangzik, de igaz. Mindannyian éreztük."

A Szöszi, amelyben Adrien Brody és Bobby Cannavale is szerepelnek Monroe férjeiként, Arthur Miller és Joe DiMaggio szerepeiben, most kerül a mozikba, mielőtt szeptember 28-án a Netflixre érkezne.

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»