Az 1990-es években James Cameron megpróbálta Pókember karakterét a mozivászonra vinni. 

Több forgatókönyvváltozatot is írt, és Stan Lee jóváhagyását is megkapta, de a projekt jogi problémákkal és pénzügyi nehézségekkel küzdött, mivel a produkciós cég, a Carolco Pictures végül 1995-ben csődöt jelentett. 

Cameron Pókember-változata a karakter sötétebb, "realisztikusabb" változata lett volna (közelebb a Terminátorhoz mint a mai MCU-hoz), amelyben Peter Parker durva biológiai átalakuláson ment volna keresztül, miután megharapta egy pók. 

Ebben a forgatókönyvben Gwen Stacy lett volna álmai nője, és az egyik jelenetben a pókok párzási rituáléjáról világosította volna fel a lányt, mondván, hogy a hím pókok szex előtt megkötözik a nőstényeket. A forgatókönyv szerint lány ezután egészen lenyűgözve csukja be a szemét a férfi kérésére, mire az meg is kötözi, és következik az aktus…

A főszerepre Leonardo DiCaprio, a Doctor Octopus szerepére pedig Arnold Schwarzenegger volt esélyes, de a gonosz szerepére más neves színészek, például Bill Paxton és Michael Biehn is szóba jöttek. A projektet végül elvetették, de Cameron elképzelésének elemeit később beépítették Sam Raimi Tobey Maguire-ral készült Pókember-filmjeibe.

Egyébként vannak a koncepciórajzok, amelyekből megtudhatjuk, hogyan nézett volna ki Cameron Pókembere, ezeket a galériánkban találjátok.