2018-at a deepfake videók éveként is emlegetik olykor, a technológia pedig félelmetesen gyorsan fejlődik, amelynek segítségével bárkinek az arca elképesztő hitelességgel ráhamisítható egy videofelvételre.

A napokban pedig megjelent a Terminátor 2. - Az ítélet napja című egyik ikonikus jelenete, amelyben ezúttal Sylvester Stallone arcát retusálták Arnold Schwarzeneggerére. A rövid bejátszás elképesztően élethű, így a rajongók azt is átélhetik, milyen is lett volna a kultikus film egy teljesen másfajta szereposztásban.

A videó mellett maga Sly sem ment el szó nélkül, hiszen a színész az egyik közösségi oldalán is közétette a részletet a következő megjegyzéssel: „Így nézett volna ki a Terminator, ha pizzából és spagettiből épült volna.”

A deepfake technológiáról már most sokan eltérően vélekednek, hiszen a szórakoztatás mellett többen baljóslónak tartják az ehhez hasonló gyártású videók elterjedését. Mindenesetre még ez év október 31-én megérkezik a hazai mozikba a Terminator: Sötét végzet, amelyben garantáltan Arnie is feltűnik.