Érdekes kutatást végzett a 24/7 Wall St. magazin, amikor azt próbálták meg kideríteni, melyik a legjobb olyan film, amit valamiért elkerült a nagy hírverés és így a filmrajongók többsége még csak a létezéséről sem tud. A végeredmény valóban egy olyan filmet hozott ki, amelyről sokan biztosan még csak nem is hallottak.

A kutatás során olyan kritériumokat igyekeztek felállítani, amelyek alapján tényleg csak az olyan filmek mehettek át a rostán, amelyek nem kaptak nagy sajtóvisszhangot, de cserébe azok, akik látták, egyöntetűen a legjobbak közt emlegetik. Az egyik feltétel az volt, hogy csak 1950 után készült filmeket szemléztek, illetve a szórásból kimaradtak a dokumentumfilmek.

Emellett az olyan filmes adatbázisokra támaszkodtak, amelyen az olvasói értékelések is fontos szerepet játszanak. A választásuk az IMDB-ra és a Rotten Tomatoes oldalára esett. Aztán leszűkítették a kört az olyan filmekre, amelyek az IMDB-n legalább 10-50 ezer rajongói szavazat alapján kapta meg a jelenlegi rajongói értékelését. Az így kapott listáról pedig kikerült a győztes, egy 2009-ben bemutatott sci-fi.

A Ha nem jön az édes álom (eredeti címén Ink) Jamin Winans filmje, aki nem csak a rendezői széket foglalta el, de a forgatókönyvet is ő írta és a zenét is ő szerezte. A sztori szerint a világban vannak olyan emberek (vagy lények), akik létezésének egyetlen célja van: álmokat hozni az elalvó embereknek. De köztük is vannak jók és rosszak, vagyis olyanok, akik szép álmokat hoznak és olyanok is, akiknek a rémálmokat köszönhetjük. És persze ott van Ink, aki egyik táborhoz sem tartozik, sehova sem kell. Végül elrabolja egy kislány lelkét, hogy ezzel kerüljön be a rémálomhozók közé.

A film a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 100 százalékot kapott (igaz, csak hat kritika alapján), míg a rajongóktól (bő 5 ezer szavazat alapján) 81 százalékot. Az IMDB oldalán ugyanez az érték (21 ezer szavazat alapján) viszont csak 6,9 pont, de az értékelésnél a Rotten Tomatoes adatait vették inkább alapul.