Íme, az összes Will Smith-poén a 2023-as Oscar-gáláról

Lezajlott az idei Oscar-díjátadó is, ahol születtek azok az eredmények, amik. De nem csak erről lehet beszélni a gála kapcsán. Mint ismert, a tavalyi díjátadó Will Smith Chris Rocknak lekevert taslijáról vált híressé, ami igen komoly hullámokat kavart, hónapokig téma volt a sajtóban és alaposan megtépázta a színész hírnevét. Eltelt egy év és Jimmy Kimmel, az est házigazdája pedig nagyjából végig ezzel viccelődött. Íme, az összes Wil Smith-poén az idei Oscar-díjátadóról Jimmy Kimmel tollából.

Az est házigazdája mindjárt a nyitóbeszédben elsütött egyet: „Aki a gála során bármikor agressziót követ el, annak a jutalma a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj és még egy 19 perces köszönőbeszédet is mondhat.” Később így folytatta: „Aki bedühödik valamelyik poén miatt és feljönne a színpadra megtáncoltatni (get jiggy with it), annak előbb néhány barátommal kellene megküzdenie: Adonis Creeddel, a nehézsúlyú világbajnokkal, Michelle Yeoh-val, a mandalorival, Pókemberrel, a mesélőemberrel és örök jobbkezemmel, Guillermóval. Nem Guillermo del Toro, hanem a másik!”

De Jimmy Kimmel még mindig nem fogyott ki a poénokból: az egyik díjra „öt ír színész is jelölt, így egy újabb bunyóra a színpadon igen megszaladtak az oddsok.” Természetesen a dokumentumfilmek kategóriájánál sem bír magával a házigazda, hiszen tavaly épp ennél a kategóriánál csattant el a pofon. Itt úgy poénkodott, „A következő kategóriánk a dokumentumfilmekért, amelynél emlékezhetünk, tavaly a kis összecsapásunk volt. Reméljük, idén nem lesz horog (hitch angolul horgot jelent) vagy legalább Hitch nem lesz itt (Hitch A randiguru eredeti címe).”

Úgy két órája tartott már a gála, amikor megkérdezte a közönségtől, „ezen a ponton már egy picit hiányoljátok a pofozkodást, nem?”