83 Avatar  (2009)

A hétvégén a Bosszúállók: Végjáték átvette az Avatar rekordját, amivel minden idők legmagasabb bevételű filmjévé vált, James Cameron gratulált, Joe és Anthony Russo megköszönték, és ezzel itt véget is érhetne a több hónapos történet. De ne feledkezzünk meg a csörte legnagyobb nyerteséről.

Milliók figyelték árgus szemekkel, mikor jön el a pillanat, amikor az újból a mozikba küldött Végjáték átveszi a vezetést az Avatartól, a hétvégén pedig végül, ha csak egy hajszállal is, de megtörtént a trónfosztás. Két olyan gigaprodukcióról beszélünk, mely szabályosan tömegeket vonzott a mozikba, Hollywood és a nézők sem jártak rosszul, de a legnagyobb nyertes mégis valaki, akiről kevés szó esett az utóbbi időkben.

Ő pedig nem más, mint Zoe Saldana, a színésznő, aki egyedüliként mondhatja el magáról a világon, hogy minden idők két legmagasabb bevételű filmjében is játszott. Az Avatar főszerepben láthattuk Neytiriként, míg a Bosszúállók 4-ben (és persze A galaxis őrzői filmekben) Gamora szerepét alakította.

Hosszú út vezetett Saldana pályáján eddig a pontig, az idén 41 éves színésznő 1999-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt a  Különleges ügyosztály című sorozatban, a napokban pedig a Twitteren gyakorlatilag mindenki róla beszél az új rekord kapcsán. Ezúton is gratulálunk! Ami pedig a jövőt illeti, benne van még pár rekord a pakliban, ugyanis a színésznőt legközelebb az Avatar: A víz útja-ben láthatjuk majd, melyet további két folytatás is követ.