Ingyen nézhető az Oscar-jelölt ukrán dokumentumfilm, a Winter on Fire a Netflix YouTube-csatornáján

Azzal a céllal, hogy a lehető legtöbbek számára minél érthetőbb legyen a jelenlegi zajló ukrajnai háborús konfliktus, a Netflix elérhetővé tette hivatalos YouTube csatornáján a Winter on Fire dokumentumfilmet.

Az Evgeny Afineevsky rendezésében készült dokumentumfilm még 2015-ben vált elérhetővé a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a megjelenést követően pedig Oscar- és Emmy-díjra is jelölték, illetve több rangos szakmai elismerésben is részesült.

A dokumentumfilm az ukrajnai zavargásokról szól. 2013-ban és 2014-ben az európai integrációt támogató diáktüntetések erőszakos forradalomba torkolltak, és Viktor F. Janukovics elnök lemondásával záródtak.

“Egységesen kiállunk. A Winter on Fire nézettsége a hétszeresére nőtt, többek között Oroszországban is” - olvasható a Netflix hivatalos Twitter oldalán. 

“Ezekben az Ukrajna számára nagyon nehéz időkben fontos emlékezni arra, hogyan kezdődött minden a nemzet egységével” - írja szintén a Twitteren maga Afineevsky. A teljes dokumentumfilm tehát lentebb meg is tekinthető: