A Netflix egyik legnagyobb durranása volt 2020-ban A Bridgerton család. A sorozat a XIX. századi Anglia elitjének életét tárta elénk kissé sajátos formában. Az emlékezetes karakterek és a társadalmi elvárások és szerelmi civódások kavarodása pedig érdekes történetet eredményeztek. De sokak szerint egyben az egyik legpikánsabb sorozatról is van szó.

Nem csoda, hiszen ha nem is olyan nyersen, mint a Spartacus - Vér és homok vagy más hasonló sorozatok, az intimitás itt is vastagon jelen van. De ha azt gondoltuk, hogy a sok szexjelenet a forgatáson is sok izgalmas pillanatot jelentett, akkor nagyot tévedünk.

A történet egyik fontos szereplőjét alakító Jonathan Bailey mesélt arról, hogyan is zajlottak az intim jelenetek felvételei a sorozat második évadjának forgatásán. A stábban külön koordinátor felelt ezekért a felvételekért, akinek az elsődleges feladata az volt, hogy soha egyik szereplő se érezze magát kínosan és senkinek se kelljen olyasmit tennie, amit nem akar.

Emellett a koordinátor egy rakás különleges kelléket is vitt magával, amelyek lehetővé tették, hogy a szereplők betartsák a legfontosabb szabályt, de a jelenet így is hitelesen elkészüljön. Ez a szabály kimondja, hogy a szereplők között legalább három akadálynak lennie kell, hogy ne érintkezzenek egymással.

A színész példának felhozott egy félig felfújt hálós labdát, valamint különféle apró párnákat. Ezeket a néző természetesen nem láthatja, viszont lehetővé tették, hogy úgy is imitálják a mozgásokat, hogy közben tényleg nem értek egymáshoz.

A Bridgerton család első évada elég pikáns lett, de az elmondottakból már most sejthető, hogy a március 25-én debütáló második évad sem lesz prűdebb elődjénél.