Itt a 8 legjobb új film, amit ezen a héten nézhetsz (mozi, Netflix, Max, Telekom, június 17-23)

Azon tűnődsz, milyen filmet nézz meg ezen a héten? Semmi gond, itt vagyunk segíteni! Mutatunk neked nyolc vadonatúj filmet, amiket a mozikban vagy otthon valamely streaming platformon nézhetsz meg. Krimi, akciófilm, családi animáció, horror vagy sci-fi? Mindenre van egy tippünk! Jön a Motorosok, a Kinyírni a világot és a Robbanáspont is.

A Motorosok most debütál a hazai mozikban. A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a Vandals erős akaratú tagja, aki egy Benny nevű vad és vakmerő motoroshoz ment feleségül, elmeséli a Vandálok egy évtizedes fejlődését, amely egy kívülállókból álló helyi klubként kezdődött, és amelyet a jó idő, a dübörgő motorok és erős vezetőjük, Johnny iránti tisztelet egyesített.

A Kinyírni a világot egy disztópikus lázálom, ami a süket, szikrázó fantáziával rendelkező Fiú életét követi nyomon. Amikor a Fiú családtagjait meggyilkolják, egy titokzatos sámán veszi a szárnyai alá. Arra képezi ki, hogy gyermeki képzelőerejét elnyomja és a halál eszközévé váljon, hogy immár felnőttként bosszút állhasson a gyilkosokon.

Ennél jóval könnyedebb szórakozást ígér majd szintén a mozikban a Szuperék. Hedvig, a 11 éves gamer lány élete teljesen felfordul, amikor a körülmények arra kényszerítik, hogy apja nyomdokaiba lépve ő legyen a város szuperhőse. Hedvig azonban nem rendelkezik a szuperhősökre jellemző képességekkel, és a kihívások, amelyekkel szembe kell néznie, meghaladják apja elvárásait.

A Rite Here Rite Now egy zenés film. A Grammy-díjas svéd rockzenekar, a Ghost közel 10 milliárd streameléssel egyre nagyobb tömegeket kápráztat el magával ragadó élő show-jával. A diadalmas RE-IMPERATOUR U.S.A. 2023 turné több mint két tucat észak-amerikai városban tartott koncertekkel, mielőtt a Los Angeles-i Kia Forumban kétestés finálét ünnepeltek.

Ki ne ismerné a Pót, a kung fuzó pandát. Idén negyedik kalandjával tért vissza a mozikba. A Kung Fu Panda 4-ben miután a bátor Sárkányharcosként Po túlélt három veszélyes kalandot, most új kihívással néz szembe: meg kell találnia a nyugalmat. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen. Ez azonban nyilvánvaló problémákat vet fel.

Jessica Alba a Netflixen tér vissza, új akciófilmje a Robbanáspont. Egy képzett kommandós a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával.

Minden slasherek egyik legnagyobbika 2018-ban újra megszállta a mozikat, most pedig a Maxon indul hódító útra. A Halloweenben négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen megszökött előle. A nőt azóta is kísérti a szörnyű éjszaka, és az eltelt időben arra készültt, hogy méltó ellenfélként fogadja a férfit, ha az valaha visszatér.

A végére pedig az utóbbi évek egyik meghatározó sci-fijét tartogatjuk. Az Érkezés egy távoli jövőben játszódó történet, amelynek középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy briliáns nyelvész segítségét kéri, hogy kommunikálhassanak az idegenekkel. A cél, hogy megtudják az érkezés okát. A tudós minden erejével azon munkálkodik, hogy szót értsen a vendégekkel, ám munkája során az apró részekből összeáll számára a földönkívüliek érkezésének valódi célja.

Mutatjuk a listát idelent.

#8

82 Érkezés  (2016)

(88) (14)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»

Provokatív sci-fi thriller Denis Villeneuve elismert rendezőtől (Sicario, Fogságban), Amy Adams, Jeremy Renner és az Oscar-díjas Forest Whitaker főszereplésével. Amikor titokzatos űrhajók landolnak a Föld bolygó számos pontján, alakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész szakértő (Amy Adams) vezetésével. Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy megfejtsék a nyelvüket, kommunikációba lépjenek velük és kiderítsék szándékaikat. Ahogy egyre nő a félelem és a feszültség az egyes kormányokban, Banks egyre közelebb jut az idegenek valódi céljának felfedezéséhez, és a globális háború elkerülése érdekében megragad egy valószínűtlen esélyt a dolgok elsimítására – ám ez veszélybe sodorhatja az életét, de akár az emberiség túlélését is. Június 20-tól a Maxon.
#7

73 Halloween  (2018)

(32) (16)

horror | thriller

Max

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt. A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny BcBride írtak, és Green volt a rendező. Június 21-től a Maxon.
#6

51 Robbanáspont  (2024)

(8) (2)

akció | thriller

Netflix

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»

Parker (Jessica Alba) a tengerentúlon teljesít aktív szolgálatot, amikor hazahívják a szülővárosába azzal a tragikus hírrel, hogy édesapja hirtelen meghalt. Parker, aki most a családi bár tulajdonosa, újra kapcsolatba kerül egykori barátjával, a seriffé vált Jessevel (Mark Webber), annak forrófejű bátyjával, Elvisszel (Jake Weary) és nagyhatalmú apjukkal, Swann szenátorral (Anthony Michael Hall), miközben megpróbálja megérteni, mi is történt valójában az apjával. Parker hamarosan szembe találja magát a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával. Mivel nem tudja, kiben bízhat igazán, Parker kommandós eszköztárát használja, és bizonyítja, hogy számolni kell vele, miközben az igazságot keresi, és megpróbálja helyrehozni, ami Swann megyében elromlott. Június 21-től a Netflixen.
#5

81 Kung Fu Panda 4  (2024)

(8) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban | Telekom TVGO

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának baresz új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek… Június 21-től a Telekom TVGO-n.
#4

zenés

A Grammy-díjas svéd rockzenekar, a Ghost közel 10 milliárd streameléssel egyre nagyobb tömegeket kápráztat el magával ragadó élő show-jával. A diadalmas RE-IMPERATOUR U.S.A.... több»

A Ghost együttes különleges alkotása nem csupán egy átlagos koncertfelvétel, hanem a banda Chapters webizódjaiban követhető történetének is része, ezzel egyfajta narratív sztorikeretet adva a Rite Here Rite Now-nak. A felvételek gerincét a Los Angeles-ben tartott két tavalyi előadás adja, tehát a Grammy-díjas zenekar rajongói az amerikai Re-Imperatour turné felhozatalával találkozhatnak majd, mely tartalmaz tételeket mind az öt nagylemezről. Ezen kívül soha nem látott kulisszák mögötti képsorok is várják a nézőket, továbbá egy bónusz dal is felcsendül a koncerthez képest. A fanoknak szinte kötelező lesz átélni a kedvencük által nyújtott élményt, melyre a Rite Here Rite Now minden téren ideális! A laikusok számára leginkább a zene marad, ugyanis az egyedi jelmezes kinézetűkről nevezetes, „színházi rockbandaként” fellépő svéd formáció színpadi előadásainak összefüggő történetfolyama 2006-ig datálható vissza: minden új album/turnéciklusban a vokalista karakterének egy másik inkarnációjával tér vissza. Az egyedi látásmód hozzájárul az átütő sikerekhez, a cselekmény találgatása pedig örök beszédtéma. A kemény rock és a heavy metál mellett zenei repertoárjuk az aréna rockkal egészül ki, ezzel keltve egy olyan hatást, mintha a metallica és az Iron Maiden kereszteződne az Abbával, a Pink Floyddal, vagy épp a Rolling Stones-zal. A rajongók joggal lehettek izgatottak, ők egész biztosan nem fognak csalódni! Június 20-tól a mozikban.
#3

46 Szuperék  (2022)

(2)

animáció | családi

Mozikban

Hedvig, a 11 éves gamer lány élete teljesen felfordul, amikor a körülmények arra kényszerítik, hogy apja nyomdokaiba lépve ő legyen a város szuperhőse. Hedvig azonban nem... több»

Hedvig, a 11 éves gamer lány élete a feje tetejére áll, amikor idő előtt kénytelen apja nyomdokaiba lépni mint a város szuperhőse. Hedvig azonban nem szuperhős, az előtte álló kihívások pedig sokkal nagyobbak, mint amire apja számított, ezért inkább sportos unokaöccsére, Adriánra fókuszál. A csalódás után Hedvig meglátogatja demens nagymamáját, aki a történtek hallatán felvidul és lelkes fecsegésbe kezd a család múltjáról. Nagymama és unokája csapattá kovácsolódik, Hedvig pedig arra készül, hogy apja tudta nélkül beteljesítse a családi örökségüket. Június 20-tól a mozikban.
#2

72 Kinyírni a világot  (2024)

(3) (3)

akció | thriller

Mozikban

Egy disztópikus, lázálomszerű akciófilm, amelynek középpontjában a Fiú, a süketnéma, élénk képzelőerővel rendelkező fiú áll. Amikor családját meggyilkolják, egy... több»

A film egy disztópikus lázálom, ami a süket, szikrázó fantáziával rendelkező Fiú (Bill Skarsgård) életét követi nyomon. Amikor a Fiú családtagjait meggyilkolják, egy titokzatos sámán veszi a szárnyai alá. Arra képzi ki, hogy gyermeki képzelőerejét elnyomja és a halál eszközévé váljon, hogy immár felnőttként bosszút állhasson a gyilkosokon. Június 20-tól a mozikban.
#1

78 Motorosok  (2023)

(5) (9)

dráma | krimi

Mozikban

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK. Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban… Június 20-tól a mozikban.