Itt az új Stephen King-horror, hátborzongató előzetest kapott A mumus

Az emberiség talán legklasszikusabb szörnye A mumus. A popkultúrában különböző formákat ölt, de mumus szinte mindennek a neve, ami az éjszakában ránk leselkedik. Az a valami, ami a kisgyerekek után jön, amikor kialszanak a fények. A szörny az ágy alatt. Nos, a mítoszok tovább bővülnek a hamarosan bemutatásra kerülő filmben, A mumusban.

A Stephen King novellája alapján készült A mumus egy fiatal lány és idősebb nővére történetét meséli el, akiket kísért a címszereplő gonosztevő. A trailerből csak annyi derül ki, hogy a Mumus az a szörnyeteg, aki a gyerekekre vadászik, amikor a szülők nem figyelnek oda.

A film főszereplői Sophie Thatcher, Chris Messina , Vivien Lyra Blair, Marin Ireland, Madison Hu , Lisa Gay Hamilton és David Dastmalchian. A film rendezője Rob Savage, aki leginkább az Az utolsó rítus című világjárványos horrorsikeréről ismert. 

"'A mumus' egy klasszikus horrorfilm a Poltergeist - Kopogó szellem mintájára, melyben a félelem és a szív egyaránt jelen van" - mondta Savage - "Élénken emlékszem arra a rémületre, amit King novelláját olvasva éreztem gyerekként, és ezt a gyermekkori félelem érzését szerettem volna a mozinézőkben világszerte felkelteni."

"Ez a film egy hihetetlenül tehetséges alkotócsapattal együttműködve készült, és a hihetetlen színészgárdánk csodálatos, lélekkel teli alakításai horgonyozzák le - őszintén csodálom őket. Hihetetlenül büszkék vagyunk erre a filmre, és alig várjuk, hogy június 2-án újra okot adjunk mindenkinek arra, hogy féljen a sötétségtől."

A mumus június 2-án érkezik a mozikba. 

Addig is, a szinopszis:

A középiskolás Sadie Harper és húga, Sawyer az édesanyjuk nemrég bekövetkezett halála miatt nem sok támogatást kapnak apjuktól, Willtől, aki terapeuta és a saját fájdalmával küzd. Amikor egy kétségbeesett páciens váratlanul felbukkan náluk, és segítséget kér, egy félelmetes természetfeletti lényt hagy hátra, amely családokra vadászik, és áldozatai szenvedéséből táplálkozik.

57 A mumus  (2023)

horror | misztikus | thriller

Sadie Harper (Sophie Thatcher) egy tizenhat éves tinédzser, aki nővérével, Sawyerrel (Vivien Lyra Blair) együtt még mindig próbálja feldolgozni édesanyjuk tragikus halálát.... több»