Jack Black, Zac Efron, Mark Wahlberg és sokan mások: 7 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (12. hét, 2024)

Hét új film debütál ezen a héten a hazai mozikban. A lista elég vegyes ezúttal, hiszen az újdonságok közt találunk régóta várt új animációs filmet, életrajzi sportdráma és dokumentumfilm is. A legtöbben jó eséllyel a Kung Fu Panda 4-re váltanak majd jegyet, de a Vaskarom vagy a Szeplőtlen is felcsigázhatja a filmrajongók érdeklődését.

A Kung Fu Panda 4-re évek óta várnak már a rajongók, hiszen a harmadik rész óta már nyolc év eltelt. Az új részben mindenki kedvenc kung fu mestere soha nem látott nehézségű feladat elé néz: meg kell pihennie kicsit. Pontosabban a Béke-völgy szellemi vezetőjévé kell válnia, csakhogy ehhez a világon semmit sem konyít. A filmben visszatérnek a hollywoodi sztárok, mint Dustin Hoffman és Jack Black, akik a szereplők hangját kölcsönzik.

A Vaskarom egy életrajzi sportdráma, amely Fritz Von Erich történetét meséli el. Fritz több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. A filmben olyan sztárokat láthatunk mint Zac Efron, Jeremy Allen White, Lily James és Holt McCallany.

A fentiek mellett érkezik egy romantikus dráma Franciaországból. A Bonnard - Egy festő szerelme Pierre Bonnard a századforduló kiemelkedő francia festője életét tárja elénk, megvilágítva művészetét és feleségével, Marthe-val való mély romantikus összefonódását. Szintén Franciaországból jön az Őszi sanzon is, egy dráma, amelynek története szerint a sikeres párizsi színész, Mathieu hamarosan betölti az ötvenet. Alice, a negyvenes zongoratanárnő egy kis nyugat-franciaországi tengerparti üdülőhelyen él. Ők ketten több mint egy évtizede szerelmesek voltak egymásba, majd szétváltak útjaik. Sok idő telt el azóta, és a két összetört szív lassan begyógyult. Amikor Mathieu a tengerhez utazik, hogy elmeneküljön a városban rátörő melankólia elől, váratlanul belebotlik Alice-be.

Mark Wahlberg is újra mozivászonra kerül, ezúttal egy kalandfilm az Artúr, a király egyik főszerepében. A filmben tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak bizonyul az út során.

Aki a horrorra esküszik, annak a Szeplőtlen lehet izgalmas választás Sydney Sweeney főszereplésével. Ebben Cecilia, a mélyen hívő amerikai apáca egy messze eső zárdába érkezik Olaszország festői vidékére. Szívélyes fogadtatását követően azonban egyre inkább úgy érzi, rémálomba csöppent; hamarosan világossá válik számára, hogy új otthona baljós titkokat őriz és kimondhatatlan borzalmaknak ad helyet.

Végül, de nem utolsósorban egy dokumentumfilm is érkezik a hazai mozikba. Az Exhibition on Screen: Cézanne – Egy élet portréi Paule Cézanne művészetére koncentrál. Közismert, hogy Cézanne művészete nagy hatással volt a XX. századi modern festészetre, főleg a posztimpresszionisták, a feuve-ok és a kubisták látásmódjára, de hogy ebben milyen szerepe volt konkrétan a portréinak, az nem tisztázott.

#7

dokumentum

Miközben nagyra értékeljük a művészek sokszínűségének felfedezését, állandó vonzalmunk visszavezet minket a 19. század végének rendkívül termékeny franciaországi... több»

Rendező: Phil Grabsky
Szereplők: Phillipe Cézanne
#6

51 Szeplőtlen  (2024)

(10) (2)

horror

Mozikban

Cecilia (Sydney Sweeney) életét teljes egészében a hitének szentelte. Úgy érzi, arra hivatott, hogy apácaként egy zárdában szolgálja Istent. Így hát maga mögött hagyja... több»

#5

88 Artúr, a király  (2024)

(3) (3)

kaland

Mozikban

Tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light (Mark Wahlberg) profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak... több»

#4

71 Őszi sanzon  (2024)

(2) (3)

dráma

Mozikban

Mathieu Párizsban él, Alice egy nyugat-franciaországi tengerparti kisvárosban. A férfi az ötvenes éveiben jár és ismert színész, a nő elmúlt negyven és zongoratanárnő.... több»

#3

dráma | életrajzi | romantikus

Mozikban

Pierre Bonnard, a századforduló kiemelkedő francia festője és a posztimpresszionizmus egyik kulcsfigurája jelentős inspirációt talált Paul Gauguin műveiben. Ez a film Bonnard... több»

#2

78 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan... több»

#1

88 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»