Francis Ford Coppola 1972-ben megjelent A keresztapa című filmje a maffiafilmek egyik legikonikusabb filmalkotása. Ritkán esik azonban szó arról, hogy a film munkálatai enyhén szólva sem zajlottak épp zökkenőmentesen.

Ezt a “hiányt” kívánja betölteni a Francis and the Godfather című portréfilm, amelynek főszerepeire már szerződtették Jake Gyllenhaalt és Oscar Isaacet. Isaac magát a rendező Copoolat alakítja majd a történetben, akinek alaposan meggyűlik a gondja a Paramount stúdió vezetőjével, Robert Evansszel. 

A projekt élére ráadásul az a Barry Levinson került, aki korábban már olyan filmeket tett le az asztalra, mint Az esőember és A gömb. A Francis and the Godfather cselekménye egyelőre nem ismert, mint ahogy egyelre az is kérdéses, hogy ki alakítja majd a filmben többek között Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, illetve James Caan karakterét.

A film gyártását az Echo Lake produkciós vállalat vezényli majd le, amelynek vezetője, Mike Marcus a film kapcsán már nyilatkozott is: “Volt egy fiatalember, aki nem volt része egy rendszernek, és valahányszor lépést tett a rendszer felé, az csakis azt tudta mondani neki, hogy ‘Ezt és ezt nem teheti meg’. Ő volt Francis, aki mindezek ellenére nem adta fel az elképzeléseit, ennek eredménye pedig A Keresztapa lett.”