James Cameron meglepő érvvel állt elő, hogy miért bukott meg a legutóbbi Terminator-film

Meglepő érvvel indokolta James Cameron a 2019-ben megjelent Terminator: Sötét végzet bukását.

A rendező ugyanis magát Arnold Schwarzeneggert és Linda Hamiltont tette “felelőssé” a film sikertelensége miatt. Cameron a két sztár castingolása miatt úgy jellemezte a produkciót, hogy “a nagyapád Terminátor-filmje”.

A Sötét végzet az 1991-es Terminátor 2. - Az ítélet napja közvetlen folytatása, a film pedig közel 120 millió dolláros veszteséget hagyott maga mögött, ami hosszú időre kizárta a további folytatások lehetőségét.

“Azt hiszem, az a probléma - és ezt fel fogom vállalni -, hogy nem voltam hajlandó Arnold nélkül megcsinálni. Tim nem akarta Arnoldot, de én azt mondtam: ‘Nézd, én nem akarom. Arnold és én 40 éve barátok vagyunk, és ha hallanám, akkor ez így menne: "Jim, nem hiszem el, hogy nélkülem csinálsz egy Terminátor filmet.’” - mondta Cameron a Deadline magazinnak.

“Aztán Tim Lindát akarta. Szerintem az történt, hogy a film túlélhette volna, ha Linda is benne van, és túlélhette volna, ha Arnold is benne van, de amikor Linda és Arnold is benne van, és aztán, tudod, Linda 60 év körüli, Arnold 70 év körüli, hirtelen nem a te Terminátor filmed lett, még csak nem is apád Terminátor filmje, hanem a nagyapád Terminátor filmje. És mi ezt nem láttuk” - tette hozzá a rendező.

Eric Handler, az MKM Partners médiaelemzője szerint a Paramount "rossz döntést hozott, amikor zöld utat adott ennek a filmnek ezzel a költségvetéssel". “Ez egy öregedő franchise, öregedő színészekkel, és a kritikák közepesre sikerültek. Bármilyen jó franchise is volt ez, most már nincs meg ugyanaz a vonzereje” - mondta Handler.

akció | kaland | sci-fi

A Terminátor - Sötét végzet cselekménye A terminátor 2: Az ítélet napja után játszódik, James Cameron azonban átadta a rendezői stafétát a Deadpoolt készítő Tom Millernek,... több»