65 Annabelle 3  (2019)

Alighanem a Péntek 13 és a Rémálom az Elm utcában minden idők egyik legnagyobb horror franchise-a, mostanra pedig a Démonok között univerzumának is sikerült a kultikusnak mondható horror-alkotások közé emelkednie.

James Wan rendezőként csakugyan egy jelentős szériát tett le a nézők elé, ám mostanra azonban kérdésessé vált, hogy rendez-e még valaha több horrorfilmet. A napokban adott interjút ugyanis Peter Safran, a Démonok között filmek producere, aki nem titkoltan elárulta a hírrel kapcsolatos érzéseit.

„Bár lehet, hogy csak én gondolom így, de szerintem csakugyan nem rendez több horrorfilmet. A Démonok között 2-n érezhető volt, hogy mindent elmondott és megmutatott, amit szeretett volna. Az olyan srácoknál, mint James persze sosem lehet tudni, de meggyőződésem, hogy producerként folytatja tovább a karrierjét.”

Annyi bizonyos, hogy James Wan mindenki számára a Démonok között szülőatyja marad, noha egyelőre nem hivatalos, de feltehetően egy Stephen King adaptáció munkálataiban is részt vesz majd a jövőben, illetve 2021-ben az ő rendezésében érkezhet az Aquaman 2.

Ez év június 27-én a hazai mozikban is megtekinthető lesz a kultikus franchise újabb darabja, az Annabelle 3, amelyben James Wan ha rendezőként nem is, de producerként kivette a részét.