Október 16-án újra nagyvásznon tekinthető meg Mamoru Oshii kultikus animéje, a Páncélba zárt szellem. A vetítésre kisorsolunk 3 darab páros mozijegyet a Pannonia Entertainment és a Mafab.hu közös játékának keretein belül.

A legendás „alapmű” főszereplője Kuszanagi Motoko, a 9-es Csoport nevű rendvédelmi szerv őrmestere, aki csapatával egy rejtélyes, Bábjátékosnak hívott hackert üldöz. A nyomozás és a cselekmény előrehaladtával Motoko nem csupán a rejtélyes Bábjátékos célját és valódi azonosságát fedi fel, hanem a háttérben meghúzódó politikai összeesküvések sorozatát is. A történetben fontos szerepet kap az önazonosság kérdése, egy olyan világba csöppen a néző, amelyben elmosódnak az ember és gép közötti különbségek. A több szempontból is mélyebb filozófiai témákat feszegető alkotás ma már igazi kultuszfilmmé vált és nem egy művészt, hollywoodi alkotót inspirált. A filmet digitálisan felújított képpel, japán nyelven, magyar felirattal vetítik.

Ha Te is szeretnél ott lenni a film vetítésén október 16-án a budapesti Pólus Moziban, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre.

Mikor került a hazai mozikba a Páncélba zárt szellem élőszereplős adaptációja Scarlett Johansson főszereplésével?

A 2018

B 2017

C 2013

A megfejtéseket a [email protected] email címre várjuk ma éjfélig. Szóval érdemes sietni, ugyanis az első három helyes válaszadó automatikusan megnyeri a páros belépőjegyeket.

Sok sikert kívánunk!