Igényeli a lengyel állampolgárságot Jesse Eisenberg. A színész egy friss interjúban árulta el, hogy kilenc hónappal ezelőtt benyújtotta a kérvényt, jelenleg pedig már csak a lezárásra vár az adminisztrációs folyamat.

“A családom délkeleti, krasnystawi, a feleségem (Anna Strout) családja Łódźból származik. Nagyobb kapcsolatot akartunk Lengyelországgal. Szeretnék többet dolgozni itt” - nyilatkozta a színész a lengyel Głos Wielkopolski lapnak.

“Felnőttként hallottam történeteket a lengyel és a zsidó családom kapcsolatáról, és minden történet nagyszerű volt: a legjobb barátok voltunk a lengyelekkel. A családom Krasnystawban élt a háborúig, egy ember túlélte a háborút, és Szczecinbe költözött. Sajnos, ő a Covidban hunyt el, úgyhogy ez eléggé friss volt” - tette hozzá Eisenberg.

A színész korábban a 2004-es A Real Pain forgatása idején tartózkodott Lengyelországban, ehhez kapcsolódóan pedig elmondta, hogy a filmet az összes olyan helyen forgatták, ahonnan a családja származik, többek között Lublinban, Varsóban, Krasznilastván, valamint Kraśnikban, Radomban.

“Amíg itt dolgoztam, találkoztam néhány emberrel, akik a kormányzathoz kapcsolódó pozíciókban dolgoztak. Azt mondtam nekik: Szeretnék jobb kapcsolatokat teremteni a zsidók és a lengyelek között. Számomra nagyon sajnálatos, hogy nem nagyszerűek. Szeretném ezt megtenni. A családom innen származik, a feleségem családja is innen származik. Van rá mód, hogy kérvényezzük a lengyel állampolgárságot'” - mondta Eisenberg.

A jövőben Eisenberg New Jerseyben fog rendezni egy filmet, amely saját elmondása „egy nagyon félénk nőről, aki csatlakozik egy közösségi színházhoz”, ezt követően pedig a tervek szerint a Szemfényvesztők harmadik részén dolgozik majd, amelyet nem mellékesen Budapesten forgatnak.

krimi | misztikus | thriller

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy... több»