Az 1993-ban bemutatott Jurassic Park a mára már igazi klasszikussá vált, ez pedig nem csupán a korszakalkotó látványvilágnak, Steven Spielberg rendezésének és John Williams zenei kompozícióinak köszönhető.

Noha a film két főszerepét Sam Neill és Laura Dern viszi, a Jeff Goldblum által alakított Ian Malcolm karaktere egyszerűen ellopta a show-t. Malcolm csakugyan főszereplőként tért vissza az 1997-ben bemutatott Elveszett világban, a franchise későbbi megjelenéseiben azonban vele se találkozhattak a nézők.

Végül 2018-ig kellett várniuk a rajongóknak, hogy a színész ikonikus alakítását láthassák a Bukott birodalomban, ehhez kapcsolódóan pedig már csak hab a tortán, hogy az eredeti “trió”, azaz Dern, Neill és Goldblum ismét együtt fog szerepelni a jelenleg is gőzerővel készülő Világuralomban.

Arról viszont már ritkábban esik szó, hogy nem sok híja volt, hogy Goldblum helyett nem más, mint maga Jim Carrey kapja a Malcolm szerepét. Minderről maga Janet Hirshenon, a Jurassic Park szereplőválogatója beszélt az Entertainment Weekly magazinnak adott korábbi interjújában.

“Miután elolvastam Michael Crichton eredeti regényét, egyből Goldblumra gondoltam a szerep kapcsán. Persze rengeteg további jelentkezőt is meghallgattunk. Jim Carrey szintén fantasztikus volt, de azt hiszem, hogy Jeffbe szinte azonnal beleszerettünk.”

Carrey a Jurassic Park előkészületei idején tett szert szélesebb ismerettségre a In Living Color sztárjaként, a nagy áttörést pedig az 1996-ban bemutatott Ace Ventura - Állati nyomozó hozta meg számára.