Jó hír a Star Wars-rajongóknak, mégis elkészülhet a vadászpilótás film

Úgy tűnik, még mindig van némi remény arra, hogy elkészüljön Patty Jenkins Star Wars-filmje, a Rogue Squadron.

A projekt még 2020-ban került hivatalosan is bejelentésre, amelynek bemutatóját még 2023 decemberére tervezte a Lucasfilm, a Disney azonban még 2022 őszén visszavonta a premiert, mindemellett a Variety is korábban arról számolt be, hogy a produkció már nincs is fejlesztés alatt.

A Talking Pictures podcastnek adott friss interjúban Jenkins ugyanakkor most bejelentette, hogy miután Warner Bros. és a DC Studios kukázta a Wonder Woman 3-at, ismét a Rogue Squadron forgatókönyvének fejlesztésén dolgozik. 

Jenkins elmondta, hogy annak idején épp a WW3 miatt hagyta ott a Star Wars projektet, amelyet végül szintén kispadra küldtek a Warnernél és a DC-nél is, most azonban ismét lehetőség nyílhat arra, hogy megcsinálja a produkciót.

“Soha nem sétáltam el. Nyitott voltam arra, hogy bármit megfontoljak, amit kértek tőlem. Úgy tudtam, hogy jelenleg semmit sem tudok tenni azért, hogy bármit is előrébb vigyek. A DC-t nyilvánvalóan eltemették a változások, amiket meg kell tennie, így megértem, hogy ezek a döntések most nehéznek tűnnek” - írta korábban a rendező a Twitteren a Wonder Woman 3 fejlesztésének felfüggesztésével kapcsolatban.

Jenkins ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy nem lesz egyszerű újra felvenni a fonalat, hiszen több Star Wars projekt előkészülete is gőzerővel zajlik.