'Jobb, ha befogja a száját': A brazil elnök keményen üzent Leonardo DiCapriónak

Jair Bolsonaro brazil elnök igencsak sarkos vélemény fogalmazott meg Leonardo DiCaprio irányába, miután az Oscar-díjas színész a közösségi médiában hangsúlyozta az amazóniai esőerdő védelmének fontosságát.

DiCaprio arra buzdította a brazil állampolgárokat, hogy regisztráljanak a közelgő választásokon, ezzel is segítve az Amazonas megmentését, amelyet Bolsonaro elnöksége alatt súlyosan érintett az erdőirtás.

“Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona. Ami ott történik, az mindannyiunk számára fontos, és a fiatalok szavazása kulcsfontosságú a változás előmozdításában egy egészséges bolygó érdekében” - írta a közösségi médiában DiCaprio.

“DiCapriónak tudnia kell, hogy éppen a Kereskedelmi Világszervezet elnöke volt az, aki azt mondta, hogy a brazil agrárgazdaság nélkül a világ éhezne. Szóval DiCaprio jobb, ha befogja a száját ahelyett, hogy ostobaságokat beszél” - reagált a színész szavaira Bolsonaro május 3-án a brazíliai Alvorada-palotában tartott beszédében.

A brazil elnök a közösségi médiában is reagált DiCaprio szavaira: “Köszönöm a támogatásodat, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. A népünk eldönti, hogy meg akarja-e tartani szuverenitásunkat az Amazonason, vagy azt akarják majd, hogy olyan csalók irányítsák, akik külföldi érdekeket szolgálnak.”

DiCaprio közismerten elszánt klímaaktivista, a Leonardo DiCaprio Alapítványon olyan projekteket támogat, amelyek az éghajlatváltozással szembeni törekvéseket erősítik, védik a veszélyeztetett vadvilágot, és helyreállítják a veszélyeztetett ökoszisztémák és közösségek egyensúlyát.