Jócskán csúszhat a Trónok harca 6. évadának premierje

Az Emmy-díjas szériára minden bizonnyal többet kell várnunk, mint az sejtettük.

Az HBO tegnap jelentette meg februári premierjeit, és a hivatalos dátumok alapján szinte biztos, hogy elindul a dominóeffekt, mely miatt heteket csúszhat a Trónok harca hatodik évadának első epizódja.

Martin Scorsese 70-es években játszódó drámája, a Bakelit a Csajok és az Együttlét mellett február 14-én debütál a csatorna műsorán egy két órás dupla epizóddal. Mivel a szóba forgó sorozatok mindegyike 10 részes, szinte biztos, hogy a Trónok harca nem kerülhet képernyőre a megszokott április eleji időpontban. A legjobb esetben, ha a tíz részt megszakítások nélkül, hétről hétre adja le az HBO, a George Martin regényfolyamán alapuló széria folytatása akkor is csak április második felében veheti kezdetét.

A legkorábbi időpont április 17. lehet, de ez is csak abban az esetben, ha az HBO változtat az elmúlt években megszokott menetrenden, és nem egyszerre hozza vissza a Trónok harcát, a Szilícium-völgyet és az Az alelnököt, ahogy az elmúlt években tette. Ez azonban kevéssé valószínű, ekkor ugyanis nem tudnák kihasználni párhuzamos premier nyújtotta marketing stratégiákat, melyek korábban már jól beváltak.

Könnyen lehet, hogy még az HBO sem döntött véglegesen, ugyanis egyelőre nem tűzték ki a Trónok harca premierdátumát.