A hazai és az amerikai mozikban is sikert sikerre halmoz a John Wick: 3. felvonás - Parabellum, olyannyira, hogy az alkotók már be is jelentették a negyedik epizódot. Vajon hány embert ölt meg Wick a trilógia alatt, és mit jelent ez, ha kontextusba helyezzük a számokat?

John Wick több embert mészárolt le a három filmje alatt, mint az ikonikus horrorfilm karakterek, Jason Voorhees és Michaely Myers összesen.  Ha azt nézzük, hogy a hősünk a JW-filmekben gyakorlatilag megállás és könyörület nélkül irtja az ellenséget, természetesen összejönnek a számok, de azért az mégis meglepő, hogy ehhez Wicknek mindössze három filmre volt szüksége, miközben Voorhees (Péntek 13 franchise) és Myers (Halloween-filmek) összesen 23 film alatt sem hozott össze ennyit.

De mit jelent ez számokban? John Wick eddig összesen 306 embert iktatott ki, ebből 84-et az első, 128-at a második és 94-et a harmadik filmben, míg Myers és Voorhees össszesen "csak" 297 áldozatig jutott.  

Hogy vajon meddig fog növekedni ez a szám a 2021. május 21-én érkező John Wick: 4. felvonással, azt egyelőre nehéz megtippelni, de az már kétségtelen, hogy Wick így is a filmtörténet legnagyobb mészárosainak egyikévé vált.

A John Wick: 3. felvonás - Parabellum már a hazai mozikban.