És Te, kiszúrtad ezt a bakit a Bosszúállók 4-ben?

Amióta filmek léteznek, azóta léteznek olyan rajongók, akik árgus szemekkel figyelik, lesik, keresik a bent felejtett hibákat. Egész kis kultusz tud épülni egy-egy nagyobb mozi bakijai köré. Ilyen a Star Wars IV. - Egy új remény ajtót lefejelő katonája vagy épp a Gladiátor fogathajtós jelenetében a gázpalack. Ha nem is ekkora kaliber, de a Bosszúállók: Végjátékban is feltűnt egy hasonló baki a rajongóknak.

Aki látta a filmet (van, aki nem?), az bizonyára emlékszik arra a jelenetre, amikor Scott Lang, vagyis a Hangya épp ebédelni készül a Bosszúállók új főhadiszállása mellett egy padon, mikor leszáll egy űrhajó, benne további hősökkel. Egy ekkora űrhajó, ilyen közelségből meglehetősen nagy szélvihart képes kavarni maga körül, ez így is volt: kirepítette Lang kezéből az elfogyasztani kívánt tacót, összekócolta a frizuráját, sőt, még a padon mellette álló papírpoharat is felborította. Igen ám, csakhogy egy akkora széllökés, ami a kezéből képes kitépni az ételt, az annál jóval könnyebb papírpoharat nem csak fellökné, de el is repítené. Ahogyan tette azt Lang ebédjének maradékával. De itt még nincs vége.

Az ominózus papírpohár, ami az egyik jelenetben még Lang lába mellett fekszik a padon, a következőben eltűnik, mikor Hadigép landol mellette. Hogy aztán egy totál másik helyen, a pad alatt bukkanjon fel a következő snitt alkalmával, mikor Hulk professzor odasétál az ekkor már meglehetősen megszeppent Hangyához. És jófejségből a kezébe nyom egy másik tacót.

Természetesen ezek nem nagy bakik, valószínűleg ezért is tartott közel egy évig a premier után, mire a rajongók kiszúrták. És persze meg lehet magyarázni a dolgokat: a pohárban volt még folyadék, ezért nem repült el (csak épp akkor hová lett belőle a folyadék, mikor felborult?), illetve a Hadigép landolásakor keletkezett apró lökéshullám verte le a poharat a padról, ami aztán a földön kötött ki (de akkor hogy kerülhetett Lang másik oldalára?)…