Jön a Doktor Szöszi 3?

2001-ben hatalmas és váratlan sikert aratott a Doktor Szöszi - és egy csapásra bebetonozta Reese Witherspoont a hollywoodi A-listás sztárok közé. Az Amanda Brown regényéből készült film mindössze 18 millió dollárból forgott, és több mint 230 millió dollárt hozott világszerte a készítőknek.

Nem meglepő, hogy 2003-ban befutott a folytatás, a Doktor szöszi 2., amely szintén nagy sikernek örvendett a rajongók körében. A csinos, szőke Barbie-baba saját jogán és eszével bizonyította be mind a két történetben, hogy helye van egy konzervatív, és egy férfiak által dominált világban is: de a mondanivalója nem sekélyesedett paródiává.

Az azóta eltelt tizenöt évben sokszor felmerült a folytatás gondolata, és itt-ott pletykák is röppentek fel a harmadik részről, de egészen mostanáig nem tűnt valósnak a projekt. A dolgok viszont most mozgásba lendültek, a színésznő ugyanis leült tárgyalni a MGM-mel Elle Woods szerepéről, és ez már jelzi az igényt, hogy mind a két fél megfelelő megállapodásra jusson. A stúdió a színésznő mellett az első film két forgatókönyvíróját, Karen McCullah-t és LutzKirsten Smith-t is szeretné a csapatban tudni. Marc Platt producerként vesz majd részt a produkcióban, ahogy azt tette az első részénél is.

A tervezett film további részleteit még nem tudni: azaz még nem derült ki, hogy Elle mellett milyen régi ismerősök bukkannának fel a történetben – például Luke Wilson vagy Jennifer Coolidge -, illetve még a rendező személye is kérdéses amellett, hogy pontosan mikor is kezdődne a forgatás.

A színésznő így is eléggé elfoglalt a következő időszakban: nemrég fejezte be a Időcsavart, visszatér az HBO Hatalmas kis hazugságok című sorozatába, és nemrég írt alá az Apple új streaming szolgáltatásához egy, még címet nem viselő produkcióhoz, ami valószínűleg egy reggeli, beszélgetős műsor lesz.

Ami késik, nem múlik – ha tudtak és tudtunk 15 évet várni a folytatásra, akkor most már 1-2 év ide vagy oda nem számít.