Pályafutása során ugyan először jelölték Oscar-díjra Cillian Murphyt az Oppenheimerben nyújtott alakításáért, a színész ugyanakkor a ma már szinte klasszikusnak nevezhető 28 nappal később című zombifilmmel hatalmas szakmai áttörést ért el.

Murphy szempontjából ugyanakkor kérdéses, hogy joggal nevezhetjük-e Danny Boyle rendezését zombifilmnek. A színész még egy tavaly decemberben folytatott beszélgetésben beszélt arról, hogy sosem gondolt 28 nappal későbbre zsánerfilmként.

“Őszintén szólva nem voltam túlságosan tudatában annak, hogy zombifilmet készítünk. Akkoriban készült, amikor a SARS terjedni kezdett. Szóval sosem éreztem, hogy ez egy zombifilm lenne. És örülök, hogy nem néztem meg a Romero-filmeket, mert nem tudtam, hogy azok a filmek mennyire ‘szent dolognak’ számítanak” - mondta a színész SAG-AFTRA Alapítvány Conversations című műsorában.

Murphy azt is hozzátette, hogy a 2000-es évek elején nem igazán számított népszerűnek ez a műfaj, amelybe Boyle gyakorlatilag új életet lehelt.Idén januárban került hivatalosan is bejelentésre, hogy 28 évvel később újabb folytatás készül, amelynek forgatókönyvét Boyle és Alex Garland közösen fejlesztik, ehhez fűződően tehát Murphy még decemberben kijelentette, hogy szívesen részt venne a projektben.

dráma | horror | sci-fi | thriller

28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és... több»