Jön a Szárnyas fejvadász-sorozat, megvan a Blade Runner 2099 rendezője

Jonathan van Tulleken meglehetősen mozgalmas időszakot él át. Akinek nem lenne ismerős a rendező neve, annak eláruljuk, hogy Tulleken korábban A sógun című sorozaton dolgozott, amely a napokban debütál majd a Disney+-on, a jövőben pedig egy újabb nagyszabású széria munkálataiban vesz részt.

Merthogy Tulleken került Prime Video Blade Runner 2099 sorozatának rendezői székébe. A projektet korábban Jeremy Podeswa vezette, akinek ütemezési nehézségek miatt kellett távoznia, mivel a stúdió korábban a WGA sztrájk miatt kénytelen volt átszervezni a gyártás idejét.

A forgatás az eredeti tervek szerint még még tavaly nyáron kezdődött volna Belfastban, így azt 2024 tavaszára halasztották, noha a Northern Ireland Screen vezetősége akkoriban közölte a nyilvánossággal, hogy már hónapok óta zajlanak az előkészületek.

A limitált széria az Alcon Entertainment és a Scott Free Productions égisze alatt készül, munkálatokban pedig Ridley Scott is részt vesz producerként, akinek egyébként az 1982-es Szárnyas fejvadászt köszönhetjük.

Az Alcon még 2011-ben szerezte meg a jogokat, így a Denis Villeneuve rendezésében készült 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 és a 2021-ben megjelent Blade Runner: Black Lotus animációs sorozat is az ő műhelyükből került ki.

Bővebb hivatalos információ ugyanakkor egyelőre nem látott napvilágot a Blade Runner 2099 munkálataival kapcsolatban, amelyek forgatása tehát idén áprilisban veszi kezdetét.

akció | dráma | misztikus | sci-fi | thriller

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy... több»