Jön az élőszereplős God of War-sorozat, azt is tudjuk, hol streamelheted majd

A PlayStation videojáték-sikerének, a God of Warnak élőszereplős adaptációját az Amazon Prime Video megrendelte sorozat formájában, és Az Idő Kereke című sorozatot is jegyző Rafe Judkins lesz a showrunner.

A 2018-as, hatalmas népszerűségnek örvendő videojáték alapján készült sorozat Kratost, a háború istenét követi, aki miután száműzte önmagát a véráztatta múltjából az ókori Görögországba, örökre szögre akasztja a fegyvereit az északi Midgard birodalmában - olvasható az Amazon leírásában. Amikor szeretett felesége meghal, Kratos veszélyes útra indul elhidegült fiával, Atreusszal, hogy a legmagasabb csúcsról szórják szét a nő hamvait - ez volt felesége utolsó kívánsága. Kratos hamarosan rájön, hogy az utazás egy álruhás epikus küldetés, amely próbára teszi az apa és fia közötti köteléket, és arra kényszeríti Kratost, hogy új istenekkel és szörnyekkel küzdjön a világ sorsáért. 

A Santa Monica Studio által fejlesztett játék alapján készülő sorozatot Judkins fogja vezetni és executive producerként irányítani, A vasember írói, Mark Ferguson és Hawk Ostby íróként és executive producerként működnek közre. A sorozat az Amazon Studios és a Sony Picture Television koprodukciója a PlayStation Productions-szel közösen.

"God of War egy lenyűgöző, karakterközpontú franchise, amelyről úgy véljük, hogy globális vásárlóinkat éppúgy magával ragadja majd kiterjedt világa, mint gazdag történetmesélése" - mondta Vernon Sanders, az Amazon Studios globális televíziózásért felelős vezetője - "Megtiszteltetés számunkra, hogy a Sony Pictures Televisionnel, a PlayStation Productions-szel és a Santa Monica Studióval közösen osztozhatunk a God of War mitológiájának ilyen jelentős kalandjában."

A God of War tévésorozat a legújabb olyan sorozat, amely videojátékon alapul, és amely vagy készül, vagy már gyártásban van, többek között az HBO The Last of Us (amely egy másik PlayStation tulajdonon alapul), a Paramount+ Halo (Amelynek első évadát Magyarországon forgattak és a második évad forgatása is éppen zajlik.), az Anthony Mackie által vezetett Twisted Metal a Peacocknál.

"Nagyon büszkék és izgatottak vagyunk, hogy barátainkkal az Amazon Studiosnál és partnereinkkel a PlayStation Productionsnél együtt dolgozhatunk azon, hogy ezt a gyönyörű és szívszorító játékot prémium kategóriás élőszereplős sorozattá adaptáljuk" - mondta Katherine Pope, a Sony Pictures Television Studios elnöke - " Rafe, Mark és Hawk egy olyan sorozatot alkotnak, amely Kratos ősi mitológiai útját rajzolja meg." - tette hozzá Asad Qizilbash, a PlayStation Productions vezetője.

"God of War a PlayStation egyik legtöbbet díjazott videojátéka, ezért örömmel dolgozunk együtt a Sony Pictures Televisionnel és az Amazon Studiosszal, hogy a szeretett franchise-t merész és hiteles módon juttassuk el a rajongókhoz és az új közönséghez."

A 2018-as God of War játék folytatása, a God of War: Ragnarok címmel a múlt hónapban jelent meg. A múlt heti Game Awards-on a legjobb elbeszélés, akció/kalandjáték, filmzene/zene, hangtervezés, Kratos színészének, Christopher Judge-nak az alakítása és a hozzáférhetőség terén elért innováció kategóriában nyert.