Negyven évet kellett várniuk a rajongóknak, hogy végre biztos hírt kapjanak minden idők legnagyobb kultfilmjének, A turné folytatásáról.

Most pedig elérkezett ez a pillanat, mert A turné II forgatása hivatalosan is megkezdődött New Orleansban, a rendezői székben pedig maga Rob Reiner is visszatért, mindemellett számos cameót is megerősítettek a készítők, így a produkcióban egész biztosan feltűnik majd Elton John, Paul McCartney, Michael McKean, Ahmir-Khalib Thompson, Christopher Guest és Garth Brooks.

“Nemrég beszéltem Marty DiBergivel, aki azt mondta, hogy boldogan kiveszi a szabadságát az Ed Wood School of Cinematic Arts vendégprofesszori asszisztensi állásából, hogy ismét dokumentálja A turnét, hogy biztosítsa helyüket a Rock and Roll panteonjában” - közölte a nyilvánossággal maga Reiner egy közleményben.

A teljes szinopszis egyelőre nem ismert, annyi mindenesetre már most tudható, hogy a világ leghangosabb zenekara visszatér, hogy még egy utolsó koncertet adjon a rajongóknak. Az 1984-ben megjelent A turnét nem mellékesen a Kongresszusi Könyvtár "kulturális, történelmi vagy esztétikai szempontból jelentősnek" minősítette, illetve a Nemzeti Filmnyilvántartás is megőrzésre jelölte.

96 A turné  (1984)

szatíra | vígjáték | zenés

1982-ben a legendás brit heavy metal banda, a Spinal Tap megpróbálkozik a nagy visszatéréssel. Népszerűsítésük érdekében egy amerikai turnéra készülnek, amire velük tart az... több»