Judi Dench elárulta, hogy előrehaladott makuladegeneráció miatt nem tud írni és olvasni.

A The Sun értesülései szerint a színésznő a Louis Theroux-nak adott interjúban beszélt arról, hogy komoly egészségügyi gondokkal küzd. Dench elmondta, hogy egyre nehezebb számára a munka, ugyanakkor egyáltalán nem tervezi, hogy nyugdíjba vonuljon.

“Nem akarok visszavonulni. Jelenleg nem sok mindent csinálok, mert nem látok. Ez rossz. Fotografikus memóriám van, így ha valaki rámutat, hogy 'Ez a te szöveged’, akkor meg tudom csinálni” - nyilatkozta a színésznő.

Dench azt is elmondta, hogy amikor nemrég párjával, David Millsszel vacsorázott, a férfinak kellett felszeletelnie neki az ételt, mert nem látta a tányérján. A makuladegeneráció (AMD) egy gyakori állapot, amely a látás középső részét érinti. Általában az 50-es és 60-as éveikben érinti az embereket.

“Nemrég volt egy szörnyű esésem. Megbotlottam a szőnyegben, és senki sem volt a házban, én pedig a földön feküdtem, és fél órán keresztül nem tudtam felkelni. Van egy csodálatos papagájom, aki folyton azt kérdezgette: "Mit csinálsz? Mit csinálsz?" Ilyenkor kell egy nagyon kényelmes papagáj, aki telefonálna valakinek - de ő nem tette” - mondta a színésznő egy korábbi interjúban.