Hayden Christensen visszatért Darth Vaderként a Disney Obi-Wan Kenobi című sorozatában, és nem csupán az ikonikus fekete páncélt viselve láthattuk a színészt.

Ha már Christensen külsejéről esett szó, a stúdiónál a visszatérés kapcsán is nagy hangsúly fektettek Anakin Skywalker megjelenésére, ahogy azt évekkel korábban is tették A Sith-ek bosszúja munkálatainak folyamán.

Minderről néhány felvétel és kép is tanúskodik, a készítők pedig azt is elmondták, hogy Anakin külsejével kapcsolatban végül egy kompromisszumos megoldás született. A figura az egyik változatban szinte teljesen kopaszra borotvált fejjel jelent volna meg, ezzel is utalva a benne lakozó sötét erőkre, amelyet végül maga George Lucas vetett el azzal, hogy az némileg túlzás lenne.

A hosszú, hátul összefogott frizurát viszont Christensen ellenezte, hiszen semmiképpen sem szeretett volna cukinak tűnni a filmben. A készítők egyetértettek abban, hogy Anakin külsejének mindenképp nyers modort és némi vadságot kell tükröznie, így született meg az a változat, amelyet a mozikban is láthattak a nézők annak idején.

Ha lemaradtál volna róla, az Obi-Wan Kenobit a Disney+-on streamelheted.