Keményen kiosztották Tarantinót A kép forrása: Intercom

Quentin Tarantino nem válogatta meg a szavait a közelmúltban, amikor a Volt egyszer egy Hollywood kapcsán azt üzente a kritikusainak, akiknek nem tetszett, ahogy Bruce Lee-t ábrázolta, hogy kapják be, most pedig a legendás harcművész lánya is válaszolt a rendezőnek. 

Shannon Lee-t a THR kérte fel arra, hogy reagáljon Tarantino közelmúltban tett megjegyzéseire, Bruce Lee lánya pedig meg is ragadta az alkalmat, és elmondta, hogy nem érti, miért tesz úgy Tarantino, mintha ismerte volna az apját, és miért gyűlöli ennyire. Szerinte Bruce Lee ábrázolása a Volt egyszer egy Hollywoodban nagyon pontatlan volt. "Kurv@ara elegem van abból, hogy fehér emberek mondják meg nekem, hogy ki volt Bruce Lee" - mondta arra reagálva, hogy Tarantino szerint apja lenézte az amerikai kaszkadőröket, szándékosan megütötte őket, és sokan ezért már nem is akartak vele dolgozni. Shannon Lee szerint az embereknek fogalmuk sincs, milyen volt a korabeli Amerikában egy ázsiainak munkát találni, hogy apja szenvedélyét ma gőgnek állítják be, és hogy a fehérek kétségbe vonják mindazt, amit harcművészként elért, majd hozzátette, hogy szerencsére vannak kivételek.

Tarantino mindenesetre szerinte sztereotípiaként kezelte az apját a filmben, ami abban a korban, amikor rengeteg negatív megkülönböztetés éri az ázsiai amerikaiakat, különösen problémás, végül pedig arra kérte meg a rendezőt, hogy a jövőben tartózkodjon az apját illető megjegyzésektől, és válogassa meg jobban a szavait, valamint gondolja át azok hatását. 

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»